Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekvalifikace, jak to probíhá dál?

Od: kubinec® odpovědí: 7 změna:

posledním srpnem mě končí 5měsíční doba nezaměstnanosti, ale v půli srpna nastupuji na rekvalifikační kurs, který trvá cca 4 týdny tj. cca do půlky září

mám nárok na "dodělání" kursu ikdyž už nebudu evidován na úřadu práce a pravděpodobně budu stále bez práce?

jak je to dál? nebo se mi podpora o tu dobu co budu na rekval. kursu prodlouží?

díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj

tak na konci Tvé otázky je odpověď. Podpora v nezaměstnanosti se pozastaví a nabíhá podpora při rekvalifikaci. Až skončí rekvalifikace nabíhá zpět podpora v nezaměstnanosti, takže se prodlouží.

Pozn. pokud jsi přihlášen v době nezaměstnanosti na rekvalifikaci a nastoupíš do zaměstnání, budeš pracovat a najednou ti má začít rekvalifikace , ÚP ti ji uhradí, právě proto, že jsi byl již v době evidence na ÚP zájemce o rekvalifikaci. (pokud se mýlím, nechť mě někdo opraví)

St.

hodnocení

no vypadá to tak že i v září budu stále bez práce, myslel jsem že bych si pak musel ten kurs zaplatit/doplatit ze svého

P.S. tak to jste mě potešil, pokud tomu tak bude

jessi24

Jojo je to tak.Já už mám tři rekvalifikace.Pracák ti prodlouží podporu a budeš za to že jsi nastoupila do kursu dostávat peníze je to půlka z tvýho předchozího platu. Kamarádka nastoupila na kurs a ozvali se jí v průběhu kursu z jedný práce a ona jí vzala a uřad práce jí ten kurs uhradil ikdyž skončila s kursem a šla do práce.

dusatka*
hodnocení

1x

Mám dojem, že zaměňujete pojmy "být evidován na ÚP" a "pobírat podporu". Pozor, i po skončení podpory jste dál evidován na ÚP, dokud vás z evidence nevyřadí. A dokud jste evidován, platí za vás stát zdravotní pojištění.

Jinak tu už odpověděli přede mnou, tak jen popřeji hodně štěstí.

hodnocení

aha, šak ostatní ví o co jde,né? ;)

arecivo

Takových, co "vědělo" jsou na ÚP mraky. A sankčně vyřazených plna oblaka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]