Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba DPH na účet finančnímu úřadu

Od: thom1 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,
podával jsem přiznání k DPH a platil daň jako neplátce DPH - identifikovaná osoba, za přijetí služby ze zahraničí.

Díval jsem se ale na web finanční správy ohledně toho, jak zaplatit zde: financnisprava.cz/...

Není mi jasné toto
" Specifický symbol - v případě zajištění daně dle zákona o DPH se do kolonky Specifický symbol uvede kmenová část DIČ příjemce zdanitelného plnění (blíže viz bod III.)."

Co tam mám uvést? Mám trošku zmatek v tom, kdo je příjemce a kdo poskytovatel atd. Zároveň toto odkazuje na "§ 109a zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění p. p."

Platí toto i pro mě jako identifikovanou osobu? Jako identifikovaná osoba se mě netýká ručení za DPH ne? Co případně dělat v případě, že jsem daň zaplatil, ale toto neuvedl?

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Specifický symbol nevyplňujte, dáváte přiznání a platíte za sebe a FÚ si Vaši platbu s přiznáním dohledá podle podle VS.

V případě, že byste platil z titulu ručitele daně, vyplňujete svůj základ z DIČ nebo rodné číslo, pokud DIČ nebylo přiděleno do VS. Do SS pak navíc základ DIČ nebo rodné číslo toho, za koho platíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]