Nejste přihlášen/a.
stala se mi nemila věc, přišel jsem o práci
Jsem nyní na UP a budu pobírat podporu.
Mám vlastní byt, chtěl bych se zeptat, mám nárok na příspěvek na bydlení nebo jak se posuzuje?
Děkuji
5x
Pro účel státní sociální podpory (příspěvek na bydlení) se společně posuzují příjmy všech členů společné domácnosti za předchozí kalendářní čtvrtletí (o příspěvek je ale možné požádat kdykoliv v průběhu čtvrtletí). V předchozím čtvrtletí jste ještě měl příjmy ze zaměstnání, takže na příspěvek na bydlení možná (bude záležet i na výši podpory v nezaměstnanosti) "dosáhnete"od dalšího čtvrtletí.
Příspěvek na bydlení se vyplácí zpětně. Tzn., že jeho výplata začne až po čtvrtletí, v němž došlo ke snížení příjmů, ale bude se vyplácet ještě jedno čtvrtletí poté, co nastoupíte do nového zaměstnání.
Informace k přísp/... (portál MPSV)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.