Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání - prodej točené zmrzliny

Od: maruskak odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

jako malá jsem vždycky snila o tom, že si jednou otevřu cukrárnu nebo alespoň malý stánek se zmrzlinou... a ted je to tady :) naspořila jsem nějaké penízky pro začátek a sháním informace co a jak. Tak se ptám: máte někdo zkušenosti s prodejem zmrzliny nebo provozováním cukrárny - jak začít a na co si dát pozor? *cteni*

Hezký den,

Marie K.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

hlavne hygiena, to vam reknou sami, co tam musi byt atd... moc na tom nezbohatnete, bez zakusku a zakazkovych originalnich dortu to bude jen tak tak na rezii, to mate stejne jako cajovny, 1-2 cajovniky to i s najmem s bidou zaplati :)

hodnocení

0x

JJ na tom nezbohatnete , chceteli se zivit podnikanim , radeji zvazte jiny zamer.

9jy65lan
hodnocení

0x

Začal bych raději tím malým stánkem, pokuď jsi nikdy nepodnikala. Když se to nepovede, tak to aspoň nebude moc finančně bolet.

I "blbej" stánek se zmrzlinou na správném místě dokáže nejen uživit, ale i slušně vydělat. Např. známej ho má u hlavní cesty, kde chodí hodně turistů na hrad. V sezóně dokáže za měsíc vydělat přes 50tis. Ale nic není zadarmo. Je to dřina. Od rána do západu slunce...

daniel*
hodnocení

0x

Na hlavní činnost to není - možná jako vedlejší po práci ... ono přece jen když budete počítat tak tím moc nevyděláte ... ale každopadně vás neodrazuji - malé podniky tvoří velkou část a velmi často tvoří velmi kvalitní segment prodejců. Pokud si otevřete cukrárnu se vším všudy - a přihodíte něco čím zákazníky přilákáte a budete dobrá, vytvoříte příjemné prostředí kam se lidé budou rádi vracet tak určitě se peníze vydělat dají.

Sama si odpovězte - kdy si koupím zmrzlinu? - no když je léto a teplo - no a to se vám moc nehodí protože to jsou tak 4-6 měsíců v roce takže jako hlavní činnost to nejde - ale cukrárna - ta je celoroční

Největší problém je hygiena ta je opravdu přísná - ale není to nic nemožného jen na to dbejte (ty pokuty jsou vysoké). Další věc - zvažte kde si cukrárnu otevřete protože to bude mít velký vliv.

Každopádně vám přeji samozřejmě štěstí. Nikdo neříká že nemůžete uspět - ono KFC a McDonald byli taky kdysi jen malé restauranty na rohu a dneska?

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, nemohu poradit z osobní zkušenosti, ale v nedalekém okolí se do toho jedna rodina pustila. Na svém pozemku u silnice (vedlejší). Mají ve stavební buňce dva stroje na zmzlinu, dělají tříšť a umí i kávu. Už to provozují několik let a rozhodně nestrádají (pantáta nechal i práce v autoservisu a čepije zmrzlinu). Dělají vlastní zmrzlinu a vše z čerstvého. Jejich zmrzlina je asi nejlepší v kraji a když se udělá pročasí (od března do září) je u stánku fronta. Mnohdy se na zmrzlinu čeká i 15-20 minut, ale stojí to za to. Podle všeho oslovili nějakého Itala od "fochu" a ten jim do začátku dost poradil. Ta rada asi zněla: "velké porce, super kvalita a rozumná cena"

Nejste náhodou ze Zlína?

bruk600*

Ne z druhá části republiky.

buss
hodnocení

0x

Každá kačka dobrá Maruško, starší pamatují zmrlináře jezdící po městě. I na nádraží nabízející do oken, stánky, dnes nádražní restaurace? A uživili se, ale... jiná doba. Dnes už nevidím ani ta bzukající auta se zmrznutým zbožím. Přidejte tam něco, pizzu, frgály, kávu, rohlík v párku, rohlík s uzeným ...

lidus*
hodnocení

0x

Největší problém bude hygiena, pokud se nepletu je v podmínkách tekoucí voda, vím, že jeden stánkař na přehradě to řeší plastovým zásobníkem s kohoutkem. Buss navrhuje přidat třeba frgály, langoše, tak to by asi neprošlo. Další problém bude sehnat místo, kvalitní místo za málo peněz. Ale dejme tomu, že máte v domě prostory (nestačí jedna místnost) a že nejde o malou vesnici nebo městečko kde už 3 cukrárny jsou, ano pak by to mohlo vyjít. Sestřenice má cukrárnu na malém městě, má 3 zaměstnance, peče vlastní zákusky, dorty na objednávku, čajové pečivo pro dva malé obchůdky, v cukrárně má prodej zmrzliny (kopečkové) cukrovinek, limonád, piva, kávy a letos přidala koutek s dárkovými předměty a zdravou výživou a bezlepkové zákusky na objednávku. Nějak to jde ale staticíce či miliony z toho nebudou a to neplatí nájem. Podniká 20 let a říká, je to stále horší a horší.

hodnocení

0x
Udělej si finanční plán a svoje představy o tom, kolik prodáš za den vyděl tak třema abys byla blíž realitě. Přístroj stojí od 70 000 nahoru. Pak nějaký nájem a energie. Dodavatele směsí zajímá exkulzivita, jinak ti ne udělá cenu. Představa že si budeš od jednotlivých dodavatelů vybírat zajímavé příchuťě napříč jejich nabídkou tím pádem asi vezme brzo za své. Když si přístroj jen nalízuješ tak zas míň vyděláš. Navíc levnější přístroje neutáhnou tu "pravou Opočenskou" a tím pádem na nich pojedeš levné Áro z Makra.
Nepíšu to abych tě odradil. Píšu jen co jsem slyšel rok od dcery která dělala v sámošce, kde se majitelka rozhodla rychle zbohatnout na zmrzlině.
Kšefty se hýbaly na jaře prvních pár týdnů. Bylo to pro lidi z okolí příjemná změna jenže pak se zkazilo počasí a bylo po radosti. Majitelka začala šidit porce a ředit . . . a šlo to do kopru.

honzajs122
hodnocení

0x

No tohle téma mě zajímá. Musím říct, že za posledních XY let jsem v Česku nejedl moc dobré zmrzliny...

Přemrzlá Carte d Or a patřičně drahá, opočenská taky není zrovna etalon...jiné zase pro změnu naředěné vodou atd.

když dělají kopeček, tak to šmrdlají o hranu, aby vám nedejbože nedali ani o kapku víc ...
Pořád vzpomínám na dobu, kdy jsem v Brně hledal stánky se zrmzlinou , která se dělala na strojích Carpigiani ...ta byla..
zajeďte si vedle do Rakouska (příklad) a uvidítě, jak se to má dělat, specializované zmrzlinářství, které jede i přes zimu, zmrzlinu si dělají vlastní a hlavně, když vám dají porci, tak nikdo ten kopeček nešmrdlá o hranu, ale prostě jak nabere, tak nabere. Nebo mají špachtličku a tou to nabere a pleskne do kornoutku ...samozřejmě, že si to nechají zaplatit, ale nemáte tam pocit, že poskytnutá služba není adekvátní ceně ...

maruskak
hodnocení

Děkuji za odpovědi, docela jste mě uzemnili, že to není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá :) Slyšela jsem, že s hygienou to není lehké, ale nemělo by to být nic nepřekonatelného. Určitě bych šla cestou, jak píšete, pořádné porce a kvalitní smetanová zmrzlina - to tu není moc k vidění - a když někdo takovou zmrzku má - to je pak šňůra k okýnku.

Ještě bych se chtěla zeptat jestli máte někdo zkušenosti se zmrzlinovými stroji Frigomat ( odkaz zde) nebo carpigiani? Nebo obecně který vybrat, na fórech čtu že se dá točit i s čínou nebo se staršími stroji z ndr, ale měla bych asi strach, že to pak chvíli odejde a co potom..

bruk600*

V odpovědích máte dvě možné cesty jak na to. Dle mého názoru jste vybrala tu správnou. Průměrných distributorů instantních směsí je mnoho, ale těch, kteří si ji umí udělat sami, je málo. Moc vám držím palce, aby jste to chytla za správný konec a jak už jsem napsal, tak to jde. Třeba taková z vlašských, lístkových oříšků, ze skutečných pistácií, z nugety, maková, buráková, z čerstvých meruněk, jahod, borůvek, nebo z čerstvých švestek ...*palec*

mum
hodnocení

0x

U nás si u tramvaje otevřela malou kavárnu jedna paní, pár stolečků, pěkné dorty, káva. Občas jsme tam s vnučkou zašli na dortíček. Musím napsat bylo tam vždycky prázdno. Paní byla hovorná, říkala mi, že to dělá s manželem ale, že se neuživí a budou to muset zavřít. Náhodou jsem šla zase okolo a šla jsem se tam podívat, hodně se ta cukrárna změnila.Ted už tam neprodává jen dorty, ale i chlebíčky, sekanou, karbanátky, smažené řízky, saláty, polévku, pivo, bramboráky sama vaří guláš, já prej si to doma navařím a tady to všechno prodám. Ale bylo tam lidí víc, dělníci tam chodí na gábl. Že prý aby se na tom dalo zbohatnout to ne, oni šli do důchodu, doma je to nebavilo, tak prý si splnili sen.

hodnocení

0x

S manželem jsme na zmrzlinu fajnšmekři, takže nás hned tak někdo neošidí. Okamžitě poznáme ošizenou a tam už nikdy. V nedalekém městě má mladá usměvavá a čistá paní stánek. Nikde v okolí není zmrzlina lepší. Dává opravdu pořádné porce. Nabízí pro děti i barevné kornoutky, nebo za pár korun polystyrénové misky s pokličkou na zmrzlinu s sebou. Každý den má jinou zmrzlinu. Stabilně vanilkovou, ta je pořád a k ní 1 příchuť smetanová a 1 vodová. Nejraději mám, když natrefím den s kokosovou /je jako Míša/, tvarohovou nebo jogurtovou. To je pochutnání.

Jako vedlejší produkt si přidala 3 druhy ledových tříští. Přes léto je o to vcelku zájem.

Navíc si přidala ještě donuty - takové ty koblihy s dírou. O to ale zájem nebyl a asi za měsíc s tím skončila.

Fronta je tam pořád. Stánek je totiž u hlavní silnice na malém, jinak nepoužívaném,parkovišti. Paní si tam dala slunečník, lavici, 2 stolky a pár židlí, kdo chce, může si zmrzlinu sníst přímo tam. Využívají toho hlavně kolaři, při jízdě by mohli zmrzku ztratit. :)

Dokonalá hygiena je samozřejmostí. Co je ale už horší - paní neví, co je léto. Pokud je hezky, sedí ve stánku od 10 hodin do 19. O prázdninách i déle. A pak ještě uklidit stánek i venku kolem toho sezení. Měla na občasné střídání starou paní důchodkyni, taky šikovnou, ale ta jí umřela. A nikoho na celý den nemůže sehnat. Tak tam opravdu stráví léto. Povídala, že si vydělá dost /kvalitní zmrzka a velké porce/, lidé se rádi vracejí, ale práce doma jí stojí. Jenom, když prší, nechá zavřeno.

Po pravdě, slovy klasika: Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastný.

Ale to už záleží na každém jedinci, jak se tomu chce věnovat. Té paní u nás si za její přístup opravdu vážím. Ještě nikdy jsem ji neviděla zakaboněnou, pokaždé je jako sluníčko. A je na to sama. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]