Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napravit lži?

Od: makiing odpovědí: 8 změna:
Lhala jsem mojim nejlepsim kamoskam o tom ze si pisu se spoluzakem a kazi mi to jedna holka. A ony te holce napsaly a pak i tomu klukovi. Ted me vyslechaji a ja nechci byt za lharku.. prosim pomocte

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Řekni jim, že sis to vymyslela, protože jsi chtěla vědět, jestli to nevyslepičí hned dál. Aby sis ověřila, jaké je na ně spolehnutí a zda umí mlčet o tom, co svěříš pouze někomu. A protože Tě zklamaly, neřekneš jim důležitou věc, s kterou ses jim třeba chtěla svěřit...Jasně, lhát se nemá, ale už se stalo, tak to nějak prostě opovídej..A pouč se z toho pro příště hlavně!

dam®

Nejlepším kámoškám se nelže, jenom naznačuje, ty trdlo.

Lež lží? krátká neúčinná pomoc. Spíš mě to připadá jako nechtíc vypuštěný duch, všichni jej cítí, ale nikdo se nepřizná a autor se tiše stydí. Jo, jo i tohle se stává.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 18. 03. 2015 23:50:57
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.
Jak toto odpovídá na daný dotaz?

hodnocení

2x

Co chceš vlastně poradit? Jak se vylhat ze lži?

Pamatuj, že lež má krátké nohy.

liu*
hodnocení

2x

Já nevím, no, mě se docela odpověď kapkynaděje líbí. Sice neměla lhát, ale hoďte kamenem, kdo jste kdy nelhal. Záleží, jak to bere ta dotyčná poškozená a co na to ten kluk, takhle se špatně radí, pokud nevidíme celé okolnosti, každopádně kamarádky ji taky zradily, i když si možná myslely, že ji pomáhají, běžet a vyžvanit to.. myslím, že si nemají co vyčítat a úplně bych se neospravedlňovala..

iz*

Já tam žádnou zradu nevidím, spíše mne napadá, že se dívky pokoušely své kamarádce pomoci ...

Přidávat k jedné lži další je chyba. Tazatelka by si měla uvědomit, co udělela. Místo snahy "nebýt za lhářku" by měla kamarádkám vysvětlit, proč to udělala a omluvit se jim i tomu chlapci + další dívce.

Pokud to "projde" tentokrát, nebude mít tazatelka příště žádné zábrany.

Podle mne jiná cesta než pravda není ...

iz*
hodnocení

1x

Vyjímečně nesouhlasím s Kapkou.

K jedné lži bys přidávala další, což není dobré řešení.

Lži napravit nemůžeš, nepodaří se ti je vzít zpět.

Já bych všem po pravdě řekla, proč jsem to udělala (opravdu si nic nevymýšlej!), omluvila se a slíbila, že se to už nebude opakovat. Chceš-li, aby ti kamarádky i spolužák za nějaký čas (může to trvat i dost dlouho) zase věřili, musíš s pravdou začít hned.

A pozor: Za lhářku budeš i v případě, že si tentokrát něco vymyslíš.

Nikdo ti nebude věřit a pokud neuvidí změnu k lepšímu a snahu o nápravu, nezmění se to ani v budoucnu.

jumba
hodnocení

1x

Nechceš být za lhářku. Ale ty lhářkou už jsi ! A hledat další lež se nevyplácí. Bud jste nejlepší kamarádky a těm se neubližuje, nepomlouvá ani se jim nelže. Když jim řekneš to, co radí kapkanaděje, můžou Ti kamarádky odpovědět, že když jim nedůvěřuješ a musíš je prověřovat, tak si máš najít jiné kamarádky. Kamarádství, přátelství je založeno na důvěře. Ty jsi ji zradila.

Nyní musíš říci pravdu. A omluvit se i ostatním, co se jich to týkalo. Nebot jsi pomluvila dívku, která podle tebe vše kazila a také kluk je v tom nevině. Je lepší přiznat se, než lež ospravedlnovat lží. Možná přijdeš o kamaráky, ale to je jen Tvá vina.

klaban*
hodnocení

0x

Lhát se nemá, to víš asi sama nejlíp. Protože ve většině případech se na každou lež přijde. Člověk se prokecne a je to venku hnedka. Zkus být charakter a přiznej kámoškám barvu. Sice budeš asi chvíli za lhářku a blbku, ale pokud příště lhát nebudeš a popřípadě se jim omluvíš, vztahy se srovnají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]