Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ESSOX - doplacení úvěru

Od: knownman odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

před necelým rokem jsem si koupil nové auto, které jsem nechal financovat úvěrem na auto společností ESSOX. Úvěr byl na částku 263 000 Kč na 72 měsíců, což činilo měsíční splátku 4984 Kč a k dnešnímu dni bylo zaplaceno 9 splátek. Vzhledem k tomu, že bych tento úvěr rád přefinancoval, zažádal jsem o vyčíslení celkové částky na doplacení. Dnes mi přišel dopis od ESSOXu, kde mám doplatit částku ve výši 241 362 Kč. Když jsem vzhlédl tuto částku, tak jsem se zdesil, pač jsem počítal s částkou o cca. 10 000 Kč menší. Počítal jsem tak tak, že 72 * 4984 Kč = 358 848 Kč. To je celková částka i s úrokem. Když od této částky částku půjčenou tj. 358 848 - 263 000 = 95 848 Kč, což by měly být celkový úrok (zisk společnosti za poskytnutí úvěru). Když tuto částku vydělím 72 (celkévý počet měsíců), získám částku cca. 1 331 Kč což by měl být úrok zaplacený v každé splátce, takže každou splátkou by se měla půjčená částka snížit 4 984 - 1 331 = 3 653 Kč. No a vzhledem k tomu, že jsem již zaplatil 9 splátek, tak bych měl společnosti dlužit 263 000 - 9 * 3653 Kč = 230 123 Kč. Jak je tedy možné, že jimi vypočítaná částka je o cca 10 tisíc vyšší?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano je , tyto pujcky jsou nejhorsi. Podle kalendare se prvni plati vice % urok a pak az samostatna splatka a k tomu se plati pokuta za predcastne splaceni ...

buss
hodnocení

0x

No a co na to Podmínky? Přečetl jste si je? Podmínky pro předčasné splacení jsou uvedeny v čl. I. odst. 7 OP.

tiffany*
hodnocení

0x

Myslím, že po přečtení podmínek, za kterých můžete půjčku splatit předčasně, Vám bude jasné, že by to pro Vás nepředstavovalo žádnou výhodu a že nejlepší pro Vás bude zůstat na současném stavu a splácet, jako dosud. Podle mého jsou tyto podmínky na hranici srozumitelnosti, dále bez komentáře. Jedině snad pro příště si takovou půjčku dobře rozmyslet.

buss

Byste se divil, jak lidi úvěr, půjčky pochtívají a jsou bez příjmu.

doplněno 18.03.15 23:35:

tiffany, jaké s tím máte zkušenosti? Občan tmavého tipu, podnikání v mínusu chce půjčku na auto za mega, co na to řeknete?

tiffany*

Tak já se nedivím vůbec ničemu, ovšem tvar "pochtívají" mi přijde docela zvláštní, asi krajový... no ale kdyby náhodou, tak bych se výhradně divila. Ale k věci, je to o lenosti a také nedbalosti, kdyby si kdokoliv ty podmínky půjčky přečetl, tak by na ni v životě nemohl přistoupit.

tiffany*

Busse, o mých zkušenostech se raději nebudu zmiňovat, mám vyšší tlak, tak musím na sebe dávat pozor ;), ale ... já bych do takového byznysu prostě nešla, myslím na straně toho, kdo ty půjčky poskytuje. No a pokud jde o ten konkrétní případ, tak tomu bych teda půjčku nedala, i když, je to jinak prvotřídní kandidát na "nekonečného" dlužníka. Jenže to vymáhání je taky nekonečné, pak se jednoho dne domůže os. bakrotu a je vymalováno. Takže, ode mně by tu půjčku prostě nedostal. Když už, tak by ji dostal ten, kdo má slušné možnosti splácení, jinak ne.

doplněno 19.03.15 18:52:

Ale přece jenom ještě malý doplněk, kdyby ten Váš žadatel byl zároveň důchodce, tak je pravda, že nejlepší exekuce je na důchod. Sice po malých částkách a na dlouho, ale naprosto jistě. Je to stará pravda, to asi víte sám. Ale jak říkám, já bych do tohoto byznysu nešla. Navíc, tito lidé jsou prakticky nepoučitelní, takže těch pohledávek mají nepočítaně. Zdravím.

liu*
hodnocení

0x

Přesně tak, jak už tu bylo myslím řečeno, jedná se o pokutu za dřívější splacení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]