Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestat kouřit znamená ztloustnout?

Od: obi28 odpovědí: 7 změna:

Dobré ráno,

je mi 28 let a už 11 let kouřím. Krabičku mám většinou na dva dny. Chtěla bych přestat, nepotřebuji rady, jak s tím praštit, protože vím, že když opravdu budu chtít, že to dokážu, ale spíš jestli je to pravidlo, že člověk potom hodně ztloustne? Je to tím, že si cigaretu nahrazuje jídlem? Nebo ztloustne jen tak? Když si vybavím své znamé, co přestali, tak vždy každý zloustnul, někdy až extrémně o 30kg. Máte někdo zkušenosti? Je možnost tomu nějak zabránit? To je asi moje největší noční můra, že ztloustnu, a proto se mi do toho nechce.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Vedle již zmíněného nahrazování cigarety je jídlem hrají v přibírání roli i další faktory.

Kouření poškozuje (mj.) čichové i chuťové buňky, které se pomalu začnou zotavovat.

Jídlo pak začne jinak (lépe) vonět i chutnat a málokdo tomu odolá.

Myslete na to, abyste doma vždycky měla nějakou oblíbenou zeleninu,

kterou můžete jíst v téměř neomezeném množství. Pak byste přibrat neměla.

hodnocení

1x

Teta zloustla, když přestala kouřit, protože byla zvyklá, si něco strkat do pusy. Cigaretu tak nahradila jídlem. Zatímco dříve, jí místo jídla stačila cigareta. Strejda přestal kouřit a nepřibral, protože prostě jedl normálně. Takže za mě je to kus od kusu. Pokud člověk bude dodržovat zdravou životosprávu - zdravě jíst a rozumně se hýbat, tak podle mě není důvod, aby přibíral, ale osobní zkušenost nemám.

ivik*
hodnocení

1x

V práci jedna paní, 54 let přestala kouřit před 2 lety a za tu dobu opravdu přibrala 15 kg, je z toho dost neš´tastná,ale je ráda, že se toho zbavila.Další 2 kolegové taktéž, věk kolem 50,každý přibral něco mezi 10 - 15 kg,narostla jim velká břicha a nevypadá to moc hezky.-).Jeden z nich kkouše neustále párátko v puse a druhý je pivař, tak to zalívá o to víc pivem...

ver*
hodnocení

0x

Dobrý den, přestala jsem kouřit v 25 letech po deseti letech kouření a přibrala jsem dvě kila. Chvíli jsem si to asi jídlem nahrazovala i nevědomky, ale když na to bude člověk myslet, aby se hlídal, je to v pohodě.

hodnocení

0x

Dobrý den, jestli přiberete záleží jen na Vás.Nesmíte chuť na cigaretu zajídat v tom je celý háček.

Já kouřila cca15 let,přestala jsem a nepřibrala jsem ani gram.

Ani nevíte jak jsem ráda,že jsem s tím skončila a těch peněz co jsem našetřila*uspech*

Jděte do toho,stoji to i za nějaké to kilčo navrch!

asd1
hodnocení

0x

Kouření zabere čas, snižuje čich a chuť, zatěžuje tělo. Pokud přestanete, tak vám začne chutnat, budete mít čas na mlsání a tělu zbyde energie kterou vydávalo na uklízení následků kouření.

= pokud nezměníte pohybové a stravovací zvyky a k tomu začnete mlsat, tak ztloustnete.

Pokud místo kouření zařadíte pohyb, tak neztloustnete, klidně i zhubnete a zesílíte. Platí hýbat se a nežrat = jíst všechno, tak aby příjem odpovídal výdeji. Kdo víc jí, musí se i víc hýbat.

A pokud chcete přestat tak skončete hned, žádné za měsic nebo až dojde krabička. Místo cigára jděte na 5 minut na procházku.

pinda
hodnocení

0x
Pravy duvod je jen jediny. Nikotin zrychluje metabol. Prectete si neco primo o nikotinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak ztloustnout

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]