Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškrábání cizího auta

Od: kakadu558* odpovědí: 20 změna:
Zdravím dneska jsme parkovali a kamos odrel auto kdyz vyjizdil odrel mu špičku zadního blatníků. Sam si auto odrel spis promackl. (Je fakt ze on tam stal fakt na palici) ale odjeli jsme hrozi nějaký problém?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Normální lidi mají povinné ručení a umí napsat lístek z kontaktem a dát ho tomu druhému za okno auta. Normální lidi to běžně dělají, idioti co neumí jezdit ani na kole a neznají pravidla by neměli dostat řidičák.

doplněno 17.03.15 17:22:

omluvte to z-s

martinaa*
hodnocení

1x

Pfff, k tomu lístečku za oknem... kdysi jsme měli brigádu v Brně a z několika metrů viděli, jak bezohlednej boreček naboural nárazník před ním stojícího auta. Samozřejmě vůbec nezareagoval a ujel, my si však opsali značku a ve své naivitě čekali na majitele nabouraného auta, abychom mu údaje předali.

K našemu údivu nejenže nebyl rád, ale ještě se na nás ksichtil, jak kdybychom ho bůhvíjak otravovali, ani pořádně nepoděkoval... i takový je vděk, když se někdo snaží pomoci.

bambula*
hodnocení

1x

Když jsem byl ve Francii na dovolené u příbuzných, tak mi paní domácí sděluje, až zaparkuješ tak krabici nezabržďuj maximálně ponech vyšší rychlostní stupeň, na můj čecháčkový kukuč pravila, až přijede další a nebude mít dost místa tak ti krabici nárazníkem postrčí a dodala, normální řidič vlastní krabice pro službu a nikoliv pro krásu, pakliže to má jako milenku, tak je dobré se rozvést a s plechovicí chrápat.

18.03.15 13:39

*palec*

hodnocení

0x

Jedná se o ujetí od nehody - pokud bude na místě kamerový systém a majitel si všimne poškození (a bude vědět, jak postupovat), pak se problém může celkem nečekaně objevit.

12bodu.cz/...

doplněno 17.03.15 15:29:

I kdybyste měl fotku, rozsah poškození ukáže až demontáž nárazníku/blatniku,... Může být poškozen úchyt - tj. nutná výměna nárazníku + lakování - u běžné fábie klidně 6000,-Kč škoda.

doplněno 17.03.15 16:00:

@jethro - já bych se asi nehádal... tedy s PČR...

1) škoda vznikla, já ji udělal a mám za to nést odpovědnost

2) jak je i v komentářích daného článku - nevěřím, že tento článek se dá aplikovat v aktuální době na každé podobné poškození...

Některé zákony a vyhlášky se můžou chápat různými lidmi různě... Jako max. riziko - nejhorší výsledek řidiče, který doposud neměl záznamy - bych viděl pokutu pár tisícovek a 7 bodů.

Za ujetí od nehody pojišťovna odmítne plnit - tj. škoda se bude vymáhat také po viníkovi - majiteli vozu škůdce.

doplněno 17.03.15 18:53:

Byť moralizovat můžeme, bohužel se toto stává velmi často. A lísteček sem tam někdo nechá - třeba s textem: "Právě jsem vám nabořil vůz a všichni na mne koukají, že vám píšu své číslo pojistky nebo kontakt, ale já na vás z vysoka kašlu."

kakadu558*
hodnocení

A jak moc velký? On má škráblý jen lak.

Ujetí od malé dopravní nehody není přestupkem

halonoviny.cz/...

buss

Nějaký Křeček není orgán činný v tr. řízení. A co je v 361čce?

zztop*
hodnocení

0x

Nechci moralizovat ani se hádat, ale je zajímavé, že pokaždé když se někdo takhle ptá tak tazatel nic to kamarád, známý, atd.

lindaf*

Dobrý den, jeslti vás někdo viděl záleží na tom, co to bylo za parkoviště, myslím, že v tomto případě není vůbec potřeba tady zdůrazňovat, že se to nedělá a jak již bylo řečeno je to ujetí od nehody, v takovýchto případech je vhodné napsat na papírek například tel. číslo a strčit ho za stěrač, aby se s vámi poškozený mohl spojit a projednat to (placeno by to bylo z vašeho povinného ručení). Takže abych to shrnula, pokud vás někdo viděl, tak ano, je to průšvih, pokud ne, tak z toho vyváznete, co za typ parkoviště to bylo a jak bylo frekventované už si uvědomíte sám :)

hodnocení

0x

Připadáte mi jako 6 letý Pepíček, který mičudou rozbil okno a běžel se schovat.

Pokud máte ŘP, jste brán za dospělého /a svéprávného/ a tak byste se měl jako dospělý chovat. Neujíždět, neutíkat. Když nebude majitel nikde poblíž, dát mu za stěrač zprávu s Vaším tel. číslem. Ať už bude škoda minimální, či větší, postavit se k tomu jako chlap. A dotyčný poškozený aspoň bude vědět, že se potkal s férovým řidičem a ne nějakým podrazákem.

Jsme jen lidi, občas se něco přihodí každému z nás a tak bychom měli jednat slušně. To plně pochopíte, až jednou budete mít pomačkaný blatník Vy sám a viník bude kdesi v dáli. *bzum* Jaga.

lak
hodnocení

0x

Odřel. Mně taky někdo odřel,ale nové auto,-hned po měsící )) jenomže odřel, no byl tam modrý čmouh , asi barva z jiného auta. Stačil na to nějaký vosk v tubě nebo co to bylo na rozleštení a zmizlo to. Vübec nevím kdo mi ho lajznul, ale je to spotřebné zboží, plechy.Tak co.

Proč to píšu? No protože kdoví na koho narazíte... jak vás podusí. Viděla jsem nehodu, CO NEHODU)) , KLUČINA TUKNUL AUTO PŘED SEBOU-POUZE TUKNUL, NIKDE NIC .A ten tuknutej))řval jak na lesy, že prej sice nikde nic neupadlo, nikde ani žádný škrábanec, ale on že to mohlo hnout možná nápravou a , že už to auto není jak předtím a že si ho chce dát skontrolovat a kde si cosi.

Já bych se zpětně už nikomu na Vašem místa neozývala, pokud jste mu vyložene nepromáčkl auto, jestli jste pouze a jenom málo šmirgnul lak a v afektu ujel tak už to neřešte. Kdoví jestli se někdo bude ozývat kvůli škrábanaci a pátrat, asi ne. To jste měl řešit, než jste odjel, ted už at to kámoš nechá být a kdyby něco , tak neví kde a co a jak.Nejde o život , jde o škrábanec a ještě k tomu malý, co už ted.

doplněno 17.03.15 17:28:

Já bych neodjela a pokusila se kontaktovat majitele auta, i s tím pocitem, že ne každý bere omluvu a domluvit se na nápravě škody , můžu narazit na nervního cholerika a zadupe mně do země kvůli třeba troše laku))nebo si nechá vyměnit celý bok na můj üčet))kvůli škrábanci...Nicméně už jste odjel, tak už co řešíte...

buss
hodnocení

0x

který způsobí nikoli malou, ale velkou nehodu s něčím úmrtím, zraněním nebo se škodou nad 100.000 korun. A nejde třeba Křečku o tr. čin? Jaké jsou povinnosti řidiče při DN? Kde tam je ujetí? Takže, když tak se odvolávejte na Křečka!

marmar*
hodnocení

0x
Ne, jen lísteček za sklo. Ještě aspoň svědek nebo vyfotit. Pojede ještě jeden takovej, zhrne to víc a bude tam jen jedno telefonní číslo. :D

suchy*
hodnocení

0x

odkaz na Křečkovy plky byl trochu aut,pán asi nečetl zákon o provozu na pozemních komunikacích,když plodí takové nesmysly.Jinak "kámošovi" hrozí sankce za přestupek popřípadě úprava zubní karty pokud se ho majitel domákne.Osobně se mi již několikrát stalo,že mne někdo "štrejchnul" a s rozumným člověkem,který se je schopen omluvit,chovat se normálně se pobavíme,sepíšeme záznam o nehodě a s přáním hezkého dne se rozejdeme.

frame*
hodnocení

0x

Já měl za stěračem taky jednou lísteček s číslem a omluvou za ťukanec, ale auto jsem asi 6x obešel a nic nenašel. Auto nebylo nové, takže se to tam buďto ztratilo nebo si ze mě někdo udělal legraci a při mém nekonečném obcházení auta se náramně bavil.

Dvakrát se mi stalo, že mi technické služby vysklily okno při sekání křoviňákem - pokaždé si mě dohledali a škodu uhradili, ale jednou mi zřejmě taky od křoviňáku promáčkly dveře - docela ostrý důlek, nikdo se neozval a to mě štvalo asi nejvíc, protože auto byla funglovka 2 týdny koupená a ještě tehdy půjčené od rodičů.

Pak jsem jednou šel po ulici a jedno auto mělo dveře řidiče tak zdeformovaný, že nemohli jít ani otevřít a na okénku byl na A4 papíru červenou fixou napsáno: Dobrý den, Vaše auto naboural autobus při otáčení - SPZ XXXXX, společnosti XXXX v 13:26, jedoucí trasu z XXX do XXX.

Ujet od toho je slušná zbabělost. To, že narazím na cholerika je sice riziko, ale s tím musím počítat, když jsem udělal chybu.

Ještě jsem si vzpomněl, jak jsme s kamarádem jeli kamsi na jižní moravu, kde jsem zaparkoval do řady. Kamarád na místě spolujezdce unaveně po stovkách km otevřel dveře, tak, že s nima řachnul přímo do auta vedle (starej rezavej favorit) a majitel se k němu zrovna vracel... To bylo řevu. No nebejt to auto pár let po smrti, tak bych mu samozřejmě nabídl opravu, ale přelakovávat desítky let stré auto...

asd1
hodnocení

0x

Ujetí od nehody.

pozn. ujetí od nehody je i ten papírek za stěračem - pokud u nabouraného auta nikdo není, tak jde o poškození cizího majetku = povinnost volat policii.

Malé škrábnutí - často to zvenku vypadá jako nic, ale jsou ohlé nosníky pod nárazníkem, oprava klidně v desítkách tisíc...

ridic
hodnocení

0x

Uprimne doufam, ze vas majitel vypatra a dostanete se do velkych problemu, protoze nic jineho nez calovat, calovat a calovat a k tomu dostat par dobre mirenych si za podobnou vec nezaslouzite! Predpokladam, ze vam je 18-25 let, tedy klasicky vocas, co ma jeste mokre papiry, je desny suveren, ale kdyz prijde problem, tak zbabele utece!

Takova oprava muze jit do desitek tisic, sam jsem mel lehounky tukanec v rychlosti par km v hodine na predni naraznik, take to vypadalo jen na odreninu a nic vaznejsiho a oprava stala 65 tisic! Nastesti pres pojistovnu. Takze si urychlene sezente brigadu, protoze muzete platit hodne penez a vezte, ze dnes, kdy je na kazdem kroku kamera (i v zaparkovanych autech) si vas majitel s trochou snahy najde a da vam poradnou lekci.

Tak zase není potřeba to hnát do extrémů - na našich silnicích jezdí spousta aut, které celkově nemají ani zdaleka hodnotu 65 tisíc :)

Kromě toho, účel a smysl nárazníku je, aby drobné ťukance zachytával bez většího poškození. U auta, kde ťuknutí na nárazník končí škodou 65 litrů, je něco špatně.

ridic

U modernich aut jsou podobne ceny oprav zcela standardni. Naraznik se trochu hne a hned se musi cely menit vcetne uchytu, lakovani, ostrikovacu xenonu, pri vychyleni muze lehce poskodit i svetla... Ono se nezda, ale naskace to, protoze ty auta jsou v techto castech "z papiru".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]