Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení daní zaměstnavatele za zaměstnance

Od: tania001 odpovědí: 1 změna:

Hezký den,

zaměstnavatel platí daně z příjmu souhrnně za zaměstnance anebo jednotlivě, třeba na jejich RČ? Můžu si někde zkontrolovat, kolik za mě opravdu zaměstnavatel zaplatil a jestli mě přiznal?! Byla jsem na brigádě na dohodu a účtuje mi daně, s tím jsem počítala, ale prý nás nikde nenahlásil, protože pojistné za nás neplatí a peníze, co nám jakože za daně z příjmu strhl, si nechal ve své kapse :(

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jar*
hodnocení

2x

Pokud jste pracovala na dohodu o provedené práce a výše příjmu byla nižší než 10.000,-kč neplatí za vás sociální ani zdravotní (ani vám nic nestrhává z platu). Tozn. že Vás nikde nehlásí. Pouze odvádí daň z příjmu. Pokud jste podepsala prohlášení platil za Vás zálohovou daň, pokud ne odvedl srážkovou daň. Kontrolovat ho příjde finanční úřad ne vy. Pouze ho můžete udat - pokud mu nevěříte. Výsledek kontroly se ale nedozvíte. Záleží jestli jste měla smlouvu, nebo pracovala na černo - to je trestné i pro Vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]