Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakupování přes internet, zahraničí?

Od: dustycz* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám u Fia zřizenou debetní kartu, moc v tom zkušený nejsem, takže omluvte trapné dotazy. Mám účet v CZK a sním mám spojenou debetní kartu. Chci si objedant boty ze zahraničí na NIKE ID, když jsem to zkoušel tak to pochopitelně nešlo. Prosím tedy o radu jak to vyřešit. Mám si zřídit nový účet v eurech, nebo třeba existuje nějaké jiné řešení? Děkuji moc...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, v internetovém bankovnictví u Fio si nastavte u platební karty možnost nakupování přes internet. Pokud toto nemáte nastaveno, tak vám platby prostě nepůjdou udělat. A je úplně jedno, jestli máte účet v CZK, nebo v cizí měně. No - asi tak - pro kartu je to jedno, vám se to z účtu ztrhne daným kurzem.

dustycz*
hodnocení

ok děkuji, zkusím to snad to půjde ;)

Dobré banky mají dneska automaticky nastavené blokování použití karty " v prostředí internet" to nemá nic společného s tím že chceš platit do ciziny. Stačí si tu množst použití na internetové platby aktivovat. Jen chci upozornit že doprava bývá často dražší než zboží a taky je potřeba počítat s dodatečným zdaněním zásilky pokud její cena včetně poštovného překročí 22euro. Pokud zboží hodláš koupit ze země mimo EU.
dustycz*
hodnocení

děkuji už mi volali z fia a říkali, že by to mělo fungovat, že v nastavení může být i limit. Jinak doprava je v pohodě, Nike tam má bonus, že mám dopravu zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]