Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svátky a víkendy zaměstnavatel neproplácí

Od: panihloupa odpovědí: 5 změna:

ahojte,

pracuju u akciový spolecnosti. Zamestnavatel mi neproplací svátky a ani soboty s nedělema. Na výplatnici mám například napsáno-svátek 1 a částka 0.

Pracuju dlouhej a krátkej týden po dvanáctkách. Ví někdo,jak je to podle zákona?

Dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

akorát vím, že tě feudál teda zaměstnavatel pětně natahuje

lidus*
hodnocení

0x

O to co říká ZP jsme se tu už přeli, švagr dělá ve fimě dvanáctky a nemá svátky proplaceny, prostě jeden rok slouží on, druhý někdo jiný. Co máte ve smlouvě?

hloupa*
hodnocení

ve smlouvě není nic o tom

iz*

Ve smlouvě nic mít nemusíte, nárok zaměstnanců na příplatky a/nebo náhradu mzdy stanoví zákoník práce. Problém je v tom, že neuvádíte konkrétní informace (to se pak špatně odpovídá).

iz*
hodnocení

0x

Co míníte větou:

"Zaměstnavatel mi svátky ani soboty a neděle neproplácí"?

---

Soboty a neděle se "neproplácejí" nikomu.

Náhrada mzdy za svátek náleží jenom zaměstnanci, kterému z důvodu státního svátku odpadla naplánovaná pracovní směna.

Pokud však státní svátek připadl na den souvislého odpočinku zaměstnance, náhrada mzdy nenáleží.

Mzda a příplatek za práci o víkendu nebo ve svátek náleží pouze v případě, že o víkendu nebo ve svátek pracujete.

---

Upřesníte-li dotaz (doplníte-li informace), odpovím dále.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]