Nejste přihlášen/a.
ahojte,
pracuju u akciový spolecnosti. Zamestnavatel mi neproplací svátky a ani soboty s nedělema. Na výplatnici mám například napsáno-svátek 1 a částka 0.
Pracuju dlouhej a krátkej týden po dvanáctkách. Ví někdo,jak je to podle zákona?
Dík
O to co říká ZP jsme se tu už přeli, švagr dělá ve fimě dvanáctky a nemá svátky proplaceny, prostě jeden rok slouží on, druhý někdo jiný. Co máte ve smlouvě?
Co míníte větou:
"Zaměstnavatel mi svátky ani soboty a neděle neproplácí"?
---
Soboty a neděle se "neproplácejí" nikomu.
Náhrada mzdy za svátek náleží jenom zaměstnanci, kterému z důvodu státního svátku odpadla naplánovaná pracovní směna.
Pokud však státní svátek připadl na den souvislého odpočinku zaměstnance, náhrada mzdy nenáleží.
Mzda a příplatek za práci o víkendu nebo ve svátek náleží pouze v případě, že o víkendu nebo ve svátek pracujete.
---
Upřesníte-li dotaz (doplníte-li informace), odpovím dále.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.