Nejste přihlášen/a.
Ráda bych se tady v poradně zeptala na klady a zápory člověka, který je jemnější a citově založený.Kamarádka mi řekla, že v téhle době vyhrávají lidi průbojné, rázné a bezcitné svoji dravostí. Já jsem tichá, obětavá a ráda pomáhám, kde je potřeba. To se už dneska prý nenosí empatie k druhému, natož druhému člověku ještě pomoc mi bylo řečeno.Takový člověk prý dostane od lidí nálepku jménem "dobrák, trouba,cíťa" a ten, kdo to vycítí, tak prý toho hned využije ve svůj prospěch k posílení vlastního ega a nadřazenosti nad druhým.Co si myslet o kamarádce, která to bere jako moji slabinu a zkouší, co si může ke mne dovolit a pokuď se prudce zvýšeným hlasem k ní neohradím, tak si dovoluje urážlivě ještě víc a nakonec jsem u ni blbeček bez autority.To mne chce jen vyprovokovat být drsnější?V kamarádství by neměla být soutěživost, kdo koho nejvíc setře a má drsnou hubu,tak vyhrál.Nějak mám pocit ataku, kde jsem nejméně čekala a důvěřovala té osobě. Děkuji všem za odpověď.
Já si myslím, že kamarád je ten, kdo mě má rád právě proto, že jsem nějaká. Rozhodně to není člověk, který se mě bude snažit předělávat k obrazu svému. A vysmívat se mi, zraňovat, protože má nějakou představu. Tak se kamarád/ka rozhodně nechová. Utíkej od ní tiše, ale rychle a to tak, že daleko. Ještě dříve, než ti zničí sebevědomí (vnímání sama sebe) Za svůj způsob života jsme si zodpovědni sami sobě, protože je to náš život a nikdo ho za nás žít nebude.
Být tebou, tak si s tou kamarádkou promluvím a řeknu ji o svých pocitech. Pokud ti bude odporovat a nebude schopná přijmout tento tvůj názor, není to tvoje kamarádka. Přítel je ten, kdo tě bere takového jaká jsi, dokáže ti naslouchat a i když s tebou úplně nesouhlasí, přijmout tvůj názor a ne zneužívat tvé dobrosrdečnosti. Určitě se ale kvůli tomu neměň! Je pěkné, že se najde někdo takový, kdo si hned na všechny neotvírá hubu a podle mě ti tahle kamarádka za moc nestojí.
Vždycky vyhrávali průbojní, v kariéře i bezcitní. Protože oni neberou ohledy a prosazují svůj cíl. Ohleduplný člověk je prostě bržděn v postupu právě tím ohledem na ostatní.
Nepatřím mezi průbojné a v podstatě takové lidi nemám rád, i když občas jsou potřeba. Pokus se vymezit si vůči nim hranici obklopující to "tvé" a nedovolit jim ji posouvat nebo narušovat "vnitřní prostor". V obraně té hranice proti nim musíš být stejně tvrdá a nekompromisní, jako oni.
Kamarádit se s takovými lidmi nemá samozřejmě smysl.
A s takovou slepicí se fakt stýkáte a ještě ji nazýváte kamarádkou? To snad nee.
K té povaze - já si tichých obětavých lidí, co jim nejsou druzí fuk, moc vážím. Hlučných sebevědomých lidí s ostrými lokty, co hledí jen na sebe, sebe a zase sebe, je přehršel.
Já jsem impulzivní raplík a zatímco svým tišším kamarádům pomáhám s průbojností v problémech apod., oni mě zase zklidňují. Spokojenost na obou stranách .
Já takovou dívku hledám, zatím se mnou každá vydrbala a to jen proto, že jsem byl hodnej trouba, který pro milovanou dívku udělá cokoliv. Skoro cokoliv. Také si myslím, že jak v kamarádství, tak i ve svazku to není o soutěživosti a dělání naschválů, ale o vzájemném porozumění. Nemám problém sbalit holku když popíjíme alkohol, v takovém případě jsem sebevědomý a zdravě arogantní, standardně tak akční nejsem a jde to do kytek. Ostatně to je poznat i z různých případů násilí - ikdyž dostane ženská po čuni, stejně s násilníkem zůstane a nad hodným ohrnuje nos.
- i když - zase na druhou stranu, něco pravdy na jejím názoru je - třeba se Vám snaží pomoct a Vy zbytečně citlivě reagujete. A kamarádi by si měli říkat pravdu, i když je nepříjemná. Můžete být jemná, citlivá, pomáhat ostatním, ale nemusíte si proto nechat od ostatních všechno líbit ! - a na kamarádce můžete trénovat , ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.