Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červené oči

Od: basi odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

už od malička mám problém s očima, jsou celkem náchylné a často mám červené bělmo. Pomáhají na to kapky maxitroll ale ty také nemohu brát věčně. Počítač jsem se snažil omezit na minimum, mám kocoura, ale tyto problémy mám dávno před ním takže alergii nemám. Zkušenosti, rady? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, alergie se mění každý rok, takže kocour to může komplikovat, i když to před lety nedělal. A co další alergie? Prach, pyly, trávy, roztoči...? Na očním jste předpokládám byl? Co řekl doktor? Jaký máte nitrooční tlak?

Zkute si pár dní po sobě vzít nějaké antihistaminikum (Claritin, Zodac), uvidíte, jestli to pomůže. Když ne, tak se aspoň nic nezkazí. Kolega to mívá podobně, při námaze nebo z alergie.

doplněno 15.03.15 15:14:

Zkuste si domluvit (nechat napsat třeba doporučení od obvodního doktora) na nějakou lepší oční kliniku s tím, že nejste spokojený se svou oční lékařkou. Případně hne přejít jinam, mrknout na recenze, poptat se.

A určitě bych zašla na i na alergologii, oči máte jednom jedny.

basi
hodnocení

Doktorka se o mě moc nezajímá, zkontroluje oči, akorát vždy předepíše kapky. Jsem u ní celkem často. Navíc mi někdy na podzim řekla že se mi dělá zákal (nic víc mi k tomu neřekla), když jsem si to pak v hlavě přebral a druhej den ji volal, tak řekla akorát že tu čočku nemám uplně čistou a že to může i zmizet. Mám strach ze zákalu kvůli tomu častému kapání, ale zase si myslím že si nemohu nechat červené oko.

ulzut
hodnocení

0x

Na to by vám měla odpovědět oční. Já mám třeba červené oči, tak nějak pořád. Možná po kontaktních čočkách. Oční mi řekla, že to jsou popraskané žilky, že to už nezmizí, ale že to ničemu nevadí a nic se s tím nedělá.

Takže byste asi měl změnit oční, aby vám řekla, z čeho to přesně máte. Nebo alergologii, pokud je někdy červené máte a někdy ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]