Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poděkování za pohovor?

Od: michal3* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

v pátek jsem byl na pracovním pohovoru. Byl to můj první pohovor v životě, kde šlo opravdu vše hladce a myslím si, že jsem udělal dojem. Konkrétní práci opravdu chci. Myslíte, že je patřičné nějak poděkovat za pozvání? Pokud ano, mám tady trochu háček, nemám na konkrétní osoby email, pouze telefonní číslo na osobu(byly dvě), která semnou vedla pohovor. Pokud telefonicky zavolám, nebude to spíše mít dojem, že jsem vlezlý?

rady-a-tipy.monster.cz/...

Děkuji,

Michal

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

5x
Bude. A tve sance pujdou do haje rovnou.

martinaa*
hodnocení

4x

Ne, nikam nevolejte, jinak budete opravdu za vlezlíka, co se snaží zapůsobit. Děkuje se při odchodu z pohovoru.

Popravdě, kdyby by někdo poslal po mnou pořádaném pohovoru maila s těmi kecy z odkazu, že děkuje za čas, který jsem si na něj udělala a myslí, že se na danou pozici velmi hodí, tak ho budu mít za příliš sebevědomou osobu, co mi leze do zadku, abych jí dala místo.

Docela by mě zajímalo, kdo ty hlody píše... a chudáci ti, co se podle toho zařídí.

hm*
hodnocení

3x

Hmm, nikdy mě ani nenapadlo, že bych měl děkovat za pozvání k pohovoru. Stejně jako nečekám, že by měl potenciální zaměstnavatel děkovat mně, že jsem se k pohovoru dostavil či projevil přání u něj pracovat.

hodnocení

3x

Tyhle články jsou fakt postavené na hlavu. Spíš uškodí, než pomůžou. Nikomu proboha nevolejte, je to opravdu vlezlé. To bych asi jako personalista chtěla, aby mi všech 10 lidí z pohovoru napsalo/volalo, že děkují a že jsou vhodnými kandidáty proto a proto. a) tady fakt není potřeba děkovat; když už, tak na konci pohovoru při potřesení rukou; b) jestli je ten uchazeč vhodným kandidátem, to posoudím teď už jen já.

Za poslední rok jsem prošla pár pohovory a ty, které vyšly, byly všechny ty, ve kterých jsem se oprostila od podobných rad a dala na svůj selský rozum. Většinou jsme se zakecaly o práci jako takové, a během tohoto neformálního rozhovoru vlastně vyšlo najevo, jaké mám reálné (ne papírové) zkušenosti. To je to, co práci obstará, ne nějaký děkovný mail.

iz*
hodnocení

3x

Michale,

podobné rady berte jako odstrašující příklad, tedy:

co určitě nemáte dělat, jak se rozhodně nemáte chovat, ...

Totéž platí pro téměř všechny vzory životopisů a pro všechny typy průvodních či motivačních dopisů. Berte je jako příklad, jak životopis nebo dopis vypadat nemá. Vzory a rady z pracovních portálech bývají převzaty z jiných zemí, kde jsou jiné zvyklosti než u nás. Často jde o překlady z angličtiny, které obsahují pravopisné i stylistické chyby.

Zamyslete se: Přijal byste na nějakou práci (vlezlého/podlézavého) uchazeče, který "se domnívá", že je na danou pozici perfektní? Nebo byste dal přednost zdravě sebevědomému uchazeči? (Stejně nebo hodně podobně bude potenciální zaměstnavatel posuzovat Vás.)

K poděkování za pohovor: Co je pohovor?

Podle mne jde o schůzku dvou nebo více lidé lidí, která má posloužit zaměstnavateli k posouzení znalostí, schopností, vlastností a vhodnosti uchazeče/ů pro určenou pozici.

Uchazeči má schůzka posloužit k seznámení s případným pracovištěm, pracovním prostředím a podmínkami, s přesnou náplní práce, chcete zjistit, jestli si z inzerátu neudělal o inzerovaném místě mylnou představu, jestli by mu práce i podmínky vyhovaly, ...

Čas uchazeče je stejně vzácný jako čas pracovníka, který pohovor vede, a pohovor je stejně důležitý pro obě strany.

Opravdu si myslíte, že máte zač děkovat?

(Myslíte, že potenciální zaměstnavatel poděkuje uchazečům?)

michal3*
hodnocení

To máte pravdu. Eště se raději zeptám na jednu věc. Jak jsem říkal na pohovoru jsme si docela rychle povídali a padla řeč na Vyhlášku 50. Já jsem chtěl odpovědět, že si nejsem jistý, jestli bych ji mohl mít (nejsem elektrikář), ale kdyby ta možnost byla, že bych neváhal. Ale stihl jsem říct pouze "nejsem si jistý".. A jelo se dál. Nyní jsem si o vyhlášce zjistil nějaké informace a skutečně bych mohl být vyškolený až na §4.

Pokud bych teoreticky zítra paní zavolal a informoval, že volám, protože bych chtěl upravit odpověď, že jsem si o vyhlášce zjistil informace a neměl problém se dále sebevzdělávat, je to opět ta "vlezlost".? Přeci jen je to něco jiného než nějaké poděkování.

martinaa*

Ano, i to by byo vlezlé a ještě i hloupé. Každý by mohl po pohovoru přijít domů, tam si nastudovat věci, o kterých byla řeč, a pak telefonicky upravovat odpovědi. To je jak kdybys zvoral test a večer volal profesorovi, že chceš změnit odpovědi, že už víš.

majsterjoe*

Jestli padne otázka na vyhlášku 50 a vy nejste v elektro oboru vystudován, zapomeňte na danou práci. Vyhlášku 50§4 může být zaškolena i uklizečka, ale k práci v elektro je potřebná minimálně §5

michal3*
hodnocení

Nejedná se o práci v oboru elektro, pouze se jedná o práci s elektrickými spotřebiči, např. něco zapojit do atd, to je vše. - proto ta 50.

magdalen*
hodnocení

3x

Ano, působí to vlezlým dojmem. Nechte věci volný průběh a když to nevyjde, věřte tomu, že přijde něco lepšího.

michal3*
hodnocení

Díky za názory. Celý den přemýšlím nad tím, jak to dopadne, tak už vymýšlím blbosti :)

dejvik*
hodnocení

0x

Hezký den, myslím, že poděkováním nic nezkazíte, dáte tak najevo, že si vážíte, že jste byl na pohovor přizván. Přítelkyně poděkovala, Sice to dlouho řešila na nějakém diskuzním foru království žen nebo královna žen, tak nějak, ale nakonec všechny hlavy daly dohromady, ano, děkovat. Je to na Vás...

mmmm
hodnocení

0x

Děkovat, za to že tě pozvali, tak to jsem ještě neslyšela. To by měli děkovat oni tobě, žes projevil zájem a na pohovor přišels. Asi se hodně změnilo, naposled jsem byla na pohovoru když Němci otevírali nový hotel na Smíchově, tak se mně anglicky ptali kde jsem, co jsem, atd., a hned mě řekli, že jsem přijatá, že mám v pondělí přijít do práce. Pak v práci očihujou jak si vedeš a zda něco umíš. Poznají jestlis kecal a jedeš. Se mnou nastupovala ještě jedna mladá paní, tak jsem byla ráda, že budu mít spřízněnou duši, ale té už v poledne řekli, aby odešla. Poděkuj, až ti řeknou, že můžeš nastoupit.

xccal
hodnocení

0x

Myslíte že jste jediný?Připravte se na to.že to 100 x nevyjde.Protože firmy už jsou tak rozmazelené,že už neví co by chtěli.Dělají z lidí jen pitomce.Prostě poptávka převyšuje nabídku tak jsou pěkně zhýralí

mdfjdrzj
hodnocení

0x

Až půjdete na 15. pohovor, tak už to takhle řešit nebudete.

Je to blbost, je to divný (za co bys měl děkovat, oni by měli být vděční, že do firmy najdou dobrého zaměstnance).

A už vůbec je hloupost volat, že teď sis rozmyslel nějaké otázky a chceš na ně odpovědět znova. Pohovorů ještě pokazíš... Chybama se člověk učí. Normálně jdeš tak na 10 pohovorů, všude jsi nervózní, bojíš se odpovídat, abys neřekl něco špatně, jsi strojený, nepřirozený... Pak přijde 11., 12., 13. pohovor, tobě to začne bejt jedno, víš, že když nevyjde tenhle, bude 10 dalších... A v tu chvíli, kdy ti to začne bejt jedno, začneš být přirozený, tak zjistíš, že tě najednou vezmou do vícero firem.

Takže víc klidu a míň studování nesmyslů na internetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]