Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem ve svízelné situaci - zaměstnavatel - firma Agency Real Security se ztratila - není ani na udané adrese, nemám ani zápočtový list - původní účetní prý všechna data ztratila, původní jednatel mi dal jen potvrzení, že mi dluží peníze, že jsou v insolvenci - ale během týdne už byl nedostupný, rovněž bývalá účetní.. Nástupní firma Real Security "nic neví a nic ji nezajímá", nemám ani dlužné peníze, natož odstupné, nemám ani nárok na podporu v nezaměstnanosti, protože nemám ukončený pracovní poměr... Prosím o radu, už opravdu nevím kam se obrátit..
Zajděte (nebo napište stížnost) na Pražskou správu sociálního zabezpečení, která je místně příslušná sídlu firmy podle obchodního rejstříku. Tam by měli pomoci vyřešin aspoň odhlášení z pracovního poměru a možná se s tím spláchne i ledacos jiného.
Firma je v insolvenci, takže na ÚP by Vám měli poradit, co s dlužnou mzdou, ale neváhejte a jděte hned.
Zápočtový list nijak nutně nepotřebujete. Podstatné je, aby Vás bývalý zaměstnavatel odhlásil a aby za Vás odevzdal evidenční list důchodového pojištění.
vzal bych to potvrzení o insolvenci a šel na ÚP a tam buď nějaká pracovnice nebo právník který obvkyle na každém ÚP je by měl (zdarma) poradit co dál. Nástupní firmu by to zajímat mělo, je ovšem možné že mají takovou smlouvu s předchozí, že nemusí.
Však jsem tam také hned šla! Ani tam mi nepomohli.. Nástupní firma je vlastně stejná (jsou tam ve vedení někteří stejní lidé) jen změnila adresu a pozměnila jméno. Je tam už třetí jednatel a rovněž třetí účetní - ti už nevědí o původní situaci vůbec nic a hlavně je to ani nezajímá! Horší je, že se prý původní účetní ztratily z PC veškeré podklady..
Já bych doporučila sehnat si alespoň jednoho nebo lépe dva svědky - spoluzaměstnance, kteří Vám na základě čestného prohlášení potvrdí, že jste v uvedené době byl zaměstnán u této společnosti. Potom bych se obrátila na zdravotní pojišťovnu - doufám, že za Vás pojištění hradili - aby potvrdili dobu zaměstnání, t.j přihlášení a odhlášení (pokud vůbec odhlásili). Stejně tak u sociálního pojištění. To by snad mohlo pro ÚP stačit k zavedení do evidence. Držím palce a doufám, že alespoň tuto povinnost plnili.
Zde máte výpis z OR s adresami jednatele a společníků. Tak bych napsala na adresu jednatele doporučenou žádost o vystavení zápočtového listu: justice.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.