Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupní smlouva na pozemek,bez rozparcelování

Od: jitulevrtule2 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřebuju koupit od sousedky pozemek,kde vlastní 1/12. Tento pozemek s různými podíly vlastní dohromady 6 lidí a pozemek sestává ze 7 malých parcel, kde sousedka má všude tu 1/12 a všechny tyto její podíly mi prodá. V předmětu smlouvy bude tedy - koupě 1/12 a vyjmenuju všechny parcely a cenu dám celkovou, vypočítanou z každé parcely tu 1/12-tinu a tu ji zaplatím? Děkuju

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ano, je to tak;

doplněno 14.03.15 16:29:

ale stojí vám to za to? jsou obrovské problémy při dohodě o užívání...vím, o čem mluvím...nejlepší koupit jako celek...ale nevím cenu...

doplněno 14.03.15 20:05:

tak v tom případě je to pochopitelné...pouze tu 1/12...

jitulevrtule2
hodnocení

děkuju za info, myslela jsem si,že to tak je. Co se týče druhé odpovědi, cena je nízká, ale to kvůli tomu, že je tam ještě jedna exekuce a celková výměra je skoro 10m2 na těch 6 vlastníků. Ale mě jde o to, že na mém pozemku stojí stará menší budova, kterou mi majitel prodá za kačku, a já ji chci opravit a použít jako dílnu,komoru...ale ona stojí šejdrem a tím pádem druhá část - cca 300m2 - je na tom nerozparclovaném pozemku. proto chci koupit alespoň kus od té sousedky - vychází to na cca tisíc metrů - abych měla přednostní právo výběru pozemku, kdyby někdy se dohodli ti všichni majitelé těch parcel, že si je nechají rozparcelovat. Tak mi to bylo řečeno na katastru - právnicí - že když mám budovu na cizím pozemku, nerozparcelovaném, a mám i pozemek na pokrytí té mojí nemovitosti, tak mám přednostní právo výběru. Abych si neopravila dílnu a pak mi někdo z nich řekl, že chce ten pozemek, kde je ta dílna...

jitulevrtule2
hodnocení

moc děkuju za potvrzení. díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]