Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je výše starobního důchodu

Od: pivonka* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

pobírám plný invalidní důchod. Je mi 56 let. Zajímalo by mne, kdy se mi změní invalidní důchod na starobní, jak postupovat a jaká je přiblišná výše starobního důchodu. Můj plný invalidní důchod činí přibližně 10500,-?

Mnohokrát děkuji za odpověď.

Srdečně zdravím

Pavla

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

socialnipracovnice*
hodnocení

3x

Dobrý den, Pavlo,

nárok na invalidní důchod Vám zanikne dnem, kdy dosáhnete 65 let věku. Od tohoto dne Vám vzniká nárok na starobní důchod. Pokud pracujete, bude Vám vypočtena výše starobního důchodu a porovnána s invalidním důchodem, který pobíráte - vyplácen Vám bude ten vyšší. Jestliže pouze pobíráte invalidní důchod a nepracujete, budete starobní důchod pobírat ve stejné výši jako důchod invalidní. K přeměně invalidního důchodu na starobní dojde automaticky, nemusíte tedy nikde o nic žádat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]