Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dělám rozvoz alkoholu koncovému zákazníkovi a zajímalo by mne jak je to s DPH u nákupu např. v hypermárketu. Jsem plátce DPH, mohu nakoupit alkohol například v Albertu a dále jej prodávát svým klientům?
Děkuji za odezvu
Jak je to s přeprodejem v uzavřeném balení, přesně nevím, ale jako hostinský jsem si musel vyřídit na živnostenském úřadu koncesi na prodej lihovin a sám smím nakupovat lihoviny jen u certifikovaných velkoobchodů a to jen po předložení IČA. Samozřejmě si i třeba v Makru mohu koupit kořalku bez IČA, ale jen pro vlastní potřebu (třeba na vánoce). A takový doklad by mě nebyl případnou kontrolou uznán.
To je přesně to co mne zajímá... koncesi mám vyřízenou, ale nevím, zda-li na kšeft je možno nakupovat i v supermarketech nebo pouze od jakoby velkoskladů. Vím, že já například nemohu prodávat alkohol do hospod a podobně ale pouze koncovému uživateli.
na internetu jsem našel, že mohu nakupovat pouze od registrovaného dodavatele alkoholu. Je to tedy tal, že mohu brát například z velkoskladu, ale nemohu nakupovat v supermarketu v nějaké akci? Chápu to zprávně?
To bude ono. Vidím to tak jako řetězec - 1. výrobce - 2. registrovaný dodavatel alkoholu - 3. certifikovaný prodejce - 4. koncový spotřebitel. Teď jde o to zjistit, jak jsou na tom supermarkety a hypermarkety. Podle mě jsou trojka, a tak mohou prodávat jen čtyřce. Tak jsem to alespoň pochopil já. Taky mě to trhá srdce, když vidím v Bille 0,5 l fernet za 99 kč, zatím co v Makru ho mají za 145 kč. Ale zákon je holt zákon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.