Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchovávání dokumentů

Od: heterak® odpovědí: 6 změna:

Je důležité si schovát výplatní pásky , evidennční listy důchodového pojištění , zápočtové listy , danová přiznání?

Jsem zaměstnanec.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

webbiecz*
hodnocení

1x

Je dobré si tyto doklady uchovávat pro případ, že něco z toho budete muset někdy doložit. V ideálním případě to nebude nikdy potřeba, ale v okamžiku, kdy bude někde na úřadě chybět například důležitý záznam o vaší práci (o tom, že jste někde pracovali), bude se vám nějaký doklad sakra hodit.

penize.cz/...

iz*
hodnocení

1x

Daňová přiznání bych uchovávala cca 6 let,

vše ostatní až do podání žádosti o starobní důchod.

Někdy může být potřeba doložit dobu důch/... (zaměstnání).

Odpověď Inžinýrky

hodnocení

I výplatní pásky je důležité schovávat. I ty z bývalého zaměstnání?

iz*

Radši ano.

Pokud by některý zaměstnavatel neodeslal OSSZ vše, co bylo jeho povinností, lze dobu pojištění

doložit mj. i výplatními páskami. Většinou je vše v pořádku, ale spoléhat na to nemůžete ...

magdalen*
hodnocení

0x

Důležitý je evidenční list důchodového pojištění, ten střežte jak oko v hlavě a pečlivě ukládejte rok po roku. Zápočťák odevzdáte dalšímu zaměstnavateli. V dnešní době, kdy člověk přijde o práci, nějakou najde a je tam 2 měsíce, pak zas někde jinde, skladovala bych fotokopie něco přes rok a zrovna tak výplatní pásky. Jednou za rok požádejte o osobní informativní list důchodového pojištění u ČSSZ v Praze 5, Křižíkova 25. Po jeho kontrole, bych zápočťáky i pásky zkartovala. Ev.listy i výpisy ČSSZ bych skladovala.

Daňové přiznání jsem nikdy neskladovala, neměla jsem žádné jiné zdanitelné příjmy, než ze zaměstnání a tak ho za mně podával zaměstnavatel.

repkin*
hodnocení

0x

Já mám doma dvoje desky s euro obaly, v jedněch mám veškerá vysvědčení a v druhých mám veškeré dokumenty z práce, od papírů o povýšení apod. přes právě výplatní pásky evidenční listy důchodovéo pojištění až po věci vydané zaměstnavatelem. Kdykoliv cokoliv potřebuju zpětně, otevřu, lehce vyhledám (mám to časově po sobě) a mám to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]