Toho kofeinu tam zase tolik není a navíc na tlak to má efekt jenom krátkodobý. Ani káva nijak zásadně tlak neovlivňuje. Jako problém ale vidím množství cukru. Nicméně nevím, při jaké příležitosti ji doktor doporučil. Říká se, že pomáhá při trávicích problémech.
Klaiscká Coca cola vychlazená a podáváaná po lžičkách orpavdu působí jako lék. Moc se o tom neví, ale Coca cola byla původně vyvinuta jako žaludeční lék. A protože lidem chutnala, tak se tak masové rozšířila.
V CocaCole je kyselina fosforečná, takže pokud Vám leží v žaludku něco, s čím si kyselina solná (od přírody obsažená v žaludku) nedokáže poradit, tahle drastická chemikálie jí pomůže.
Colu normálně nepiji, byla mi doporučena po lumbální punkci. Po zákroku jsem ležela na břichu a sestra mi zapůjčila hadičku a já vycucala 2l coly. Na pokoji po lumbálce nás bylo 5 ženských a jedinná jsem neměla problémy a v poledne jsem šla domů. Ostatní zůstávály do dalšího dne v nemocnici.
Tchyně -dětská sestra- běžně doporučovala kolu! ALE! jen při "žaludečních problémech" s tím,že když děti ve špitále na měli ony problémy,tak lžičko až skleničku dle věku (u ní spíše lžičku-dělala u malých!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.