Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přefakturace nákupu ze zahraničí pro klienta

Od: petr123* odpovědí: 2 změna:

Prodávám určité zboží a klienti k němu občas chtějí nějaké drobné elektronické doplňky, které nejsou běžně na českém trhu. Vím kde je v zahraničí zakoupit a není pro mě problém je tam objednat, sám jsem si je párkrát pro svoji soukromou potřebu už takhle koupil. Nechci ale jako firma fungovat jako oficiální dovozce (české návody, 2 letá záruka, možnost vráceni do 14 dnů...), protože toto zboží standardně prodávat nechci a ani nejsem technicky schopen poskytovat záruční servis. Jde opravdu jen o doplňkové zboží objednané na speciální a výslovné přání klieta k jinému zboží které si u mě zakoupí.

Existuje nějaký postup, jako OFICIÁLNĚ takovéto zboží pro klienta objednat (někdy by šlo o objednávky v rámci EU, někdy z Asie nebo USA), dostat ho do účetnictví a následně ho klientovi vyfakturovat (klidně i s nulovým ziskem, jen se započítaným poštovným ze zahraničí a DPH) aniž bych klientovi musel na toto zboží poskytovat 2 letou záruku? Jasně, můžu ho objednat "na sebe" a nepsat ho klientovi na fakturu, ale takové postupy nemám rád, já raději dělám podobné věci tak jak se má...

Teoreticky ho taky můžu koupit soukromě, klientovi ho na fakturu nepsat a o odpovídající částku jen "zdražit" některou jinou položku na faktuře. Z hlediska klienta by to asi bylo ok, ale pro mě ne - přestože bych na tom doplňku neměl žádný nebo jen minimální zisk tak z hlediska účetnictví by to pro mě bylo celé příjem, ze kterého bych odvedl jak plné DPH tak z toho i zaplatil daně z příjmu :(

Napadá vás nějaké řešení?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondrasek*
hodnocení

0x

no nevidím problém zboží nakoupit a dávat ho jako dárek k určité objednávce. Tím ho dostanete do účetnictví a zase pryč. Na dárek nedáváte záruku a ani návod atd. Zboží máte v nákladech a po prodeji zase v zisku. takže Nula.

dusatka*
hodnocení

0x

Ano. Toho všeho se zbavíte, pokud klientem bude podnikatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]