Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prispevky na bydleni

Od: lovewomenka odpovědí: 6 změna:
Dobry den,
Chtela bych se zeptat jak je to s prispevkem, kdyz napr. bydlim do unora na jedne adrese na kterou mi dany prispevek chodi a v breznu uz bydlim jinde. Mela bych vratit prispevek a nahlasit jiny pobyt? Nebo to chodi "zpetne"? Predem diky za odpovedi :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Do osmi dnů jepotřeba nahlásit každou změnu. Jinak jsou protivní a příjde řízení se sankcemi. Změnu nahlaste co nejdříve!

fidonet*

babča z OV ví jediná jak je to správně. Na PnB musíte, stejně jako na všechny ostatní dávky SSP i HN nahlásit všechny změny do 8 dnů, jinak se vystavujete sankcím, např. vyčíslením přeplatku. Po přestěhování nemáte nárok na PnB, protože ten se vyplácí po 3 měsících, nesprávně uvedeno, že pouze za kvartál, i když ten je jako rozhodné období. Ale máte nově nárok (možnost) požádat si o DnB, tedy doplatek na bydlení, který Vám pokryje náklady ve stejné výši jaký pokrýval PnB, pokud ovšem máte stejné náklady. Pokud ne, což je pravděpodobné, tak bude pokrývat ty, na které máte nárok, tedy ty co nepokryje Váš příjem po odečtení životního minima společně posuzovaných osob.

Howgh

ronyx*
hodnocení

0x

Chodí to zpětně. Náklady za 1.Q.2015 budete dokládat v dubnu 2015 a tam to uvedete.

lovewomenka
hodnocení

Takze neporusim ted nic kdybych to ted nehlasila? Az budu zadat v dubnu? Na pracaku mi totiz ta pracovnice rekla ze bych uz nemela narok v breznu na prispevek jelikoz tam nebydlim...
ronyx*

Jestli budete nárok za březen mít budete nebo nebudete se bude rozhodovat až podle nákladů které za ten březen doložíte. Ovšem jestli už teď musíte na ÚP hlásit změnu bydliště nevím. Takže doporučím si na úřad zajít, případně si tam zavolat nebo poslat e-mail a zeptat se přímo dotyčné úřednice.
Na jedno si ale dejte pozor - příspěvek na bydlení souvisí s trvalým bydlištěm - jeho změnou.

lovewomenka
hodnocení

Ale ten narok za brezen se dozvim az ve druhem quartalu nebo se pletu? Mi jde jen o to ted jestli bych si ty penize co mi ted v uvozovkach prisli muzu nechat nebo je musim vratit.
doplněno 12.03.15 21:53: A navic dana urednice mi rekla (kdyz jsem se ji teda ptala) ze v breznu nemam uz na ten prispevek narok, ze uz tam nebudu bydlet. Nevim prave jestli myslela v breznu co mi prijde, nebo za brezen co mi prijde v dubnu. Mela jsem totiz za to, ze se to vyplaci zpetne (za leden v unoru, za unor v breznu...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]