Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dítě po rozvodu v létním období-alimenty

Od: lukas001 odpovědí: 7 změna:

Přeji dobrý den,

měl bych dotaz jak je to s alimenty během letního období. Situace se má tak,že s EX jsme rozvedení,dcerku má EX v své péči a platím alimenty. Dceru mám každý druhý víkend. Ted jsme se dohodli že v létě ji budu mít naštestí polovinu měsíce července i polovinu srpna u sebe (za což jsem hodne rád)

Můj dotaz zní, jak je to v tomto případě s Alimenty? de facto polovinu měsíce má dceru Ex a druhou polovinu měsíce já,tak zda se původní výše alimentů pro tuto dobu nějak krátí

děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Napište vaší ex alespoň e-mail a doptejte se, jak to vidí ona? Nechte jí vyjádřit se k problému. Bez jejího souhlasu si alimenty krátit nemůžete.

junkers*
hodnocení

0x

Tohle je další z "vychytávek" české justice, která silně zvýhodňuje ženy. Platit samozřejmě musíte, protože to máte nařízeno soudem. Bez výjimky, jako jsou prázdniny.Zrovna tak se nikdo neptá, jak bylo s výživným naloženo, jestli výživné spotřebovalo dítě, nebo matka.

doplněno 12.03.15 19:00:

Jen bych doplnil, že je naprosto nesmysl se s bývalou nějak "dohodávat". Jak to není posvěceno soudem, je to k ničemu. Dohodnou se, že přes prázdniny jedny aloše vynechá - a prásk ho, jde k soudu pro neplacení alošů.

Takhle to udělá 3x a jde sedět do báně.

S bývalkami obecně komunikovat jen přes právníka!

webbiecz*

Ano, sama bych taky neradila žádnou dohodu per huba. Nikdo si nikdy nemůže být jistý, jak to nakonec druhá strana znenužije. Faktem ale je, že znám pár, který se dovede pružně domuvit velmi dobře. Respektive - teď už je dítě dospělé. Když nebylo, řešili spoustu věci domluvou a fungovalo to. Jenže je fakt, že moc jiných takových párů neznám :) Většinou bohužel dohoda možná není.

hodnocení

0x

Toto žádný soud neřeší. Je potřeba se dohodnout. Možná, že by dohoda byla snadnější, než si myslíte, než se bojíte. Vášně vyprchaly a už spolu můžete mluvit jako lidé. Zkuste to. V klidu, bez emocí. ;)

lidus*
hodnocení

0x

Nezlobte se ale nemyslím si, že alimenty pokryjí potřeby dítěte a tak bych být vámi byla velkorysá. Možná jste ten otec co dítěti koupí i boty nebo kolo nad rámec své vyživovací povinnosti, ten co platí alimenty dceři nekoupí dětem ani sušenku za dvě koruny, naopak má-li děti na sobotu, dostane navařeno nejen pro děti.

iv®
hodnocení

0x
Jelikož jsem matka pobirajici alimenty, tak si troufnu říci, ze pokud by si otec meho dítěte vzal syna defacto na měsíc o prazdninach k sobě, výživné bych mu jeden měsíc vratila, případně se dohodla dopředu ať neposila. Sam pozná, ze dítě stojí podstatně více, a zvlášť v období prázdnin.

webbiecz*
hodnocení

0x

Nekrátí se nic. Musíte platit to co stanovil soud. Jakákoliv jiná úprava záleží na vaší vzájemné dohodě. Tedy - pokud jste spolu schopni se bez problému dohodnout a víte, že obě strany budou tuto ústní dohodu ctít (ale kdo je schopen toto někdy odhadnout?), pak se samozřejmě můžete dohodnout jak budete chtít.

Pokud výše uvedeného schopni nejste, nemáte na výběr...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]