Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,půjdu rovnou k věci, jsem hlášen na ÚP a příští měsíc mi skončí podpora. Našel jsem si brigádu u kamaráda kde pracuji jako řidič a jezdím 4 dny v týdnu cca 4h za směnu za 12 tis čistýho, což je super brigáda, ale samozřejmě na černo. K tomu si chci najít další brigádu abych si vydělal cca těch 16 tisic čistého s čímž v poho přežiju.
Ale až mě úřad práce vyškrtne, kdo za mě bude platit zdravotní? někdo říká že stále ÚP někdo ,že musím sám. Jak to tedy je? a kdybych našel tu druhou brigádu "legálně" platil by mi to zamětnavatel?
Děkuji za odpovědi a přeji pěkný den
Nemá moc smysl řešit tvou nelegální práci, Ta je prostě nelegální bez ohledu na to, zda jsi na pracáku, nebo ne.
Skončení vyplácení podpory ještě automaticky neznamená vyškrtnutí z evidence. V evidenci budeš dál, ale nebudeš dostávat podporu. Stát za tebe bude dál platit zdravotní pojištění.
Vyškrtnutí z evidence je pak něco jiného - to bys prostě nebyl evidován na pracáku vůbec. V takovém případě už by za tebe samozřejmě nikdo zdravotní pojištění neplatil. Byl by osobou bez zdanitelných příjmů a musel bys platit základní zdravotní pojištění. což je 1242 Kč/měsíc.
Zcela logicky je vhodné najít si zaměstnání - tam část zdrávky hradí zaměstnavatel a část hradíš ty (odvádí za tebe zaměstnavatel, ale z tvého).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.