Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer
chtela jsem se zeptat kdyz bych chtela udelat pas na pockani kolik bych platila? a kdyz ne na pockani normalne jen pas kolik by to stalo dekuju
0x
Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a s nosičem dat s biometrickými údaji
Vydává ve lhůtě 30 dnů (je-li žádost podána na zastupitelském úřadě v zahraničí, ve lhůtě 120 dnů). Pokud je žadateli o tento typ pasu méně než 15 let, má tento pas dobu platnosti 5 let. Občanům starším 15 let se tento pas vydává s dobou platnosti na 10 let. Dobu jeho platnosti nelze prodloužit. Za vydání cestovního pasu se strojově čitelnými údaji a s nosičem dat se platí správní polatek ve výši 600 Kč. Občanům mladším 15 let pak 100 Kč. Vydává ve lhůtě 30 dnů. Je-li žádost podána na zastupitelském úřadě v zahraničí, ve lhůtě 120 dnů.
Cestovní pas bez strojově čitelných údajů a bez nosiče dat s biometrickými údaji
Vydává se, žádá-li občan o vydání cestovního pasu v kratší lhůtě než 30 dnů (nebo žádá-li o vydání cestovního pasu na zastupitelském úřadě ve lhůtě kratší než 120 dnů). V těchto případech se cestovní pas vydává s dobou platnosti na 6 měsíců. Dobu platnosti tohoto cestovního pasu též nelze prodloužit. U cestovního pasu bez strojově čitelných údajů je tento poplatek vyšší, a to 1500 Kč. U občanů mladších 15 let pak 1 000 Kč. Vydává se ve lhůtě do 15 dnů, je-li žádost podána na zastupitelském úřadě, ve lhůtě do 60 dnů.
Podat žádost o vydání cestovního pasu bez strojově čitelných údajů a bez nosiče dat s biometrickými údaji (tzv. "blesk") může občan starší 15 let u kteréhokoli obecního úřadu obce s rozšířenou působností, a to i mimo místo trvalého pobytu občana, nebo u matričního úřadu (pokud občan žádá na místně nepříslušném úřadě, lhůta 15 dnů na vydání dokladu se počítá od doručení žádosti místně příslušnému úřadu), v zahraničí u zastupitelského úřadu (lhůta pro vydání do 60 dnů).
Hezké ráno Ivzez, tyto a podobné otázky kdy stačí jedno kliknutí a mám odpověď mi docela vadí, někdy se nenamáhám nic kopírovat a dám jen odkaz na stránky, ovšem už jsem byla upozorněna, že je to také špatně. Klidně bych zrovna tuto otázku mohla zodpovědět z hlavy ale vypisovat a ještě přemýšlet abych v rychlosti nenapsala bludy to se mi vážně nechce. Pro úplnost, kopírované je to z pasovky magistrátu Brno.
0x
Jen potvrzuju co uz tu bylo psano.. Manzel si ted sel delat pas, protoze bleskove leti sluzebne do Francie a..Pry mu jsou schopni udelat narychlo za 1500,- a nebo klasika do 30 dnu za 600,- Je trochu nelogicke, ze ten za 1500 stoji tolik a je jen na pul roku, takze at si urady trhnou nohou..Nechal si udelat ten klasicky a do Francie pojede na obcansky prukaz.. Novinka je a to se mi nelibi, ze pokud chce nekdo pas, tak dotycny tam musi nechat otisky prstu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.