Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer
chtela jsem se zeptat kdyz bych chtela udelat pas na pockani kolik bych platila? a kdyz ne na pockani normalne jen pas kolik by to stalo dekuju
Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a s nosičem dat s biometrickými údaji
Vydává ve lhůtě 30 dnů (je-li žádost podána na zastupitelském úřadě v zahraničí, ve lhůtě 120 dnů). Pokud je žadateli o tento typ pasu méně než 15 let, má tento pas dobu platnosti 5 let. Občanům starším 15 let se tento pas vydává s dobou platnosti na 10 let. Dobu jeho platnosti nelze prodloužit. Za vydání cestovního pasu se strojově čitelnými údaji a s nosičem dat se platí správní polatek ve výši 600 Kč. Občanům mladším 15 let pak 100 Kč. Vydává ve lhůtě 30 dnů. Je-li žádost podána na zastupitelském úřadě v zahraničí, ve lhůtě 120 dnů.
Cestovní pas bez strojově čitelných údajů a bez nosiče dat s biometrickými údaji
Vydává se, žádá-li občan o vydání cestovního pasu v kratší lhůtě než 30 dnů (nebo žádá-li o vydání cestovního pasu na zastupitelském úřadě ve lhůtě kratší než 120 dnů). V těchto případech se cestovní pas vydává s dobou platnosti na 6 měsíců. Dobu platnosti tohoto cestovního pasu též nelze prodloužit. U cestovního pasu bez strojově čitelných údajů je tento poplatek vyšší, a to 1500 Kč. U občanů mladších 15 let pak 1 000 Kč. Vydává se ve lhůtě do 15 dnů, je-li žádost podána na zastupitelském úřadě, ve lhůtě do 60 dnů.
Podat žádost o vydání cestovního pasu bez strojově čitelných údajů a bez nosiče dat s biometrickými údaji (tzv. "blesk") může občan starší 15 let u kteréhokoli obecního úřadu obce s rozšířenou působností, a to i mimo místo trvalého pobytu občana, nebo u matričního úřadu (pokud občan žádá na místně nepříslušném úřadě, lhůta 15 dnů na vydání dokladu se počítá od doručení žádosti místně příslušnému úřadu), v zahraničí u zastupitelského úřadu (lhůta pro vydání do 60 dnů).
Hezké ráno Ivzez, tyto a podobné otázky kdy stačí jedno kliknutí a mám odpověď mi docela vadí, někdy se nenamáhám nic kopírovat a dám jen odkaz na stránky, ovšem už jsem byla upozorněna, že je to také špatně. Klidně bych zrovna tuto otázku mohla zodpovědět z hlavy ale vypisovat a ještě přemýšlet abych v rychlosti nenapsala bludy to se mi vážně nechce. Pro úplnost, kopírované je to z pasovky magistrátu Brno.
Jen potvrzuju co uz tu bylo psano.. Manzel si ted sel delat pas, protoze bleskove leti sluzebne do Francie a..Pry mu jsou schopni udelat narychlo za 1500,- a nebo klasika do 30 dnu za 600,- Je trochu nelogicke, ze ten za 1500 stoji tolik a je jen na pul roku, takze at si urady trhnou nohou..Nechal si udelat ten klasicky a do Francie pojede na obcansky prukaz.. Novinka je a to se mi nelibi, ze pokud chce nekdo pas, tak dotycny tam musi nechat otisky prstu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.