Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
letos si chci uplést vlastní pomlázku. Kam jít na proutí mám Teď už jen nějaký návod na pletení pomlázky. Můžete mi doporučit nějaký snadný, ale efektní? Na nějaké extra pletené rukojeti si netroufám, ale obyčejná ze čtyř... chci nědo víc.
Mám jít na proutí hned nebo až na poslední chvíli?
Děkuji za tipy!
Dobrý den. Aby byla pomlázka pevná - ne jak kus káblu - běžte na proutí týden před Velikonocemi.
mujweb.cz/... - návod
nemám rád smuteční vrbu - chodím na proutí, které je u potoků - tenké, rovné, a roste vzhůru! Plete se to hůř, ale vypadá to o moc líp, než olámaná ohnutá vrba
doplněno 11.03.15 10:01:athen - děláme tu samou opravdu jednoduchá - dělám ji se svými syny a jde to super podle toho návodu (každý rok si to tisknu znovu
Pomlázku pletu pro vnuka, už kolik let. Klasickou, z 8 proutků,krajní proutek mezi 2 + 2, jak mají rádci popsáno. Z jednoho dlouhého proutku /či půleného/ držadlo. A od něj začínat.
Abych měla pomlázku hezčí, pletu ještě košík z 5. 4 proutky do rohů, 5. je na překládání. Otáčím směrem doprava. Na košík vybírám tenčí a kratší proutky. Když košík dodělám, konce zapletu do pomlázky.
Proutky si řežu asi týden před pomlázkou. Když je nařežu brzy,mohou ztratit svou pružnost a praskat, když jdu na poslední chvíli, vrby jsou už obrané a pěkné proutky pryč. Tak to chce vyčíhat si akorát. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.