Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní chování - nadřazené?

Od: david63® odpovědí: 9 změna:
Zdravim
Mam takový ani né tak jako problem ale dotaz.
Tento rok s náma na hory jel přítel sestřenice se sestřenicí. Oni se znají již mnoho let z dětských táborů. Oba jsou zatim studenti vš a ještě dlouho budou.
Ale něak mi nesedí jeho chování ke mě. Chová se někdy dost nadřazeně a dává mi na jevo že on je něco víc. (Viděl jsem ho před tim jednou v životě a to byl v pohodě.) Mnoho jeho vět začíná frází ,,já si myslím,, i když ta věta potom tvrdí nesmysl. Nebo zase u debaty které jsem přihlížel o tom v kolik se sejdeme u auta mi vpálil nezřetelně mezi řečí že museli včera na mě ráno chviličku čekat. To že na něj se sestrenici jsme čekali odpoledne než si vypijou kafe tak je v pořadku... Žádný konflikt jsem s nim neměl. Tak nechápu o co jde. Nikdy se mi to nestalo.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

terribor
hodnocení

1x

Na to je odpověď : no právě...

hodnocení

0x

Pokud je starší než Vy, pak v tom náznak nadřazenosti vůči Vám být může. Každý jsme jiný a podle toho se k druhým i chováme. A možná také může být jeho chování vůči Vám nějak ovlivněno třeba i tím, jak o Vás před ním mluví Vaše sestřenice. Až budete mít příležitost s ním podebatovat, třeba se dozvíte, jestli proti Vám něco konkrétního má, nebo je prostě takový.

hodnocení

0x

Pokud se nejedná o věkový rozdíl,který zmiňuje Kapka, tak může jít o to, že někteří lidé si prostě myslí, že jsou víc než ostatní. VŠ u těchto lidí podobné chování mnohdy ještě posílí. Buď to neřešte, nebo si to vyříkejte z očí do očí.

hodnocení

Je starší asi o tři roky a je studentem politologie. S tim že studenti vš a gimnásia jsou přesvědčeni o své dokonalosti, zkušenosti mam. Jednou na večirku se sešlo několik spolužáků ze zš a chtěli si zahrat na elektrickou kytaru. Problem byl v tom že kabel byl v konektoru urtžen a pájka byla doma. Opravil jsem to strašnym zpusobem pomocí izolepy a podávam to spolužákovi z gymplu s tim že ať za to moc nerve že je to opravený jen tak tak aby to šlo.. dostalo se mi odpovědi neboj jsem gimplák. Byl jsem z ticha na to neni odpovědi.

Tomu nerozumím, jste jak říkáte jeho spolužák, navštěvujete přece stejnou školu. Proč jste mu neřekl vždyť já taky a navíc to umím opravit a ty ne. Já bych teda určitě zticha nebyla. Ale myslím si, že si to všechno možná moc berete k srdci a příliš sledujete co kdo říká.

hodnocení

0x

S tím, že se někdo takhle chová, se musíte smířit, každý jsme nějaký a někdo si prostě myslí, že je něco víc než ostatní, třeba i proto, že má nějakou vyšší školu než ten druhý. Ono je to ale občas naopak, ti co se chlubí, zpravidla toho moc v makovici nemají, moudrý člověk tohle nedělá. Buď takové kecy ignorovat a nebo dotyčného usadit, aby se z toho náhodou nepo...a např. to čekání mu vpálit hned a nenechat si to líbit, ale to už je na povaze.

iz*
hodnocení

0x

Davide, neřešte to, je to škoda času. Měl byste vědět, že ti, kdo okatě dávají najevo jakousí nadřazenost, si často jenom kompenzují nízké sebevědomí, nějaký nedostatek nebo pocit méněcennosti.

Rozumní (opravdu chytří) lidé se takto nechovají ...

dam*

IQ není známka kvality člověka, sebestřednost je dána "umělou hmotou" lidí cpoucí jedinečnost do daného človíčka, jenž většinou ani netuší. Vysoká škola z nikoho nedělá poloboha, jen člověka s větším přehledem k dané, částečně směrované problematice, vrámci studia. Hláška : Dělám výšku", třeba ČVUT, ještě neznamená, že ji dodělá,,, Jen tak na okraj, mám dvě matury, výšku jsem nechtěl a taky žiju. Jo , ta druhá matura byl hec, ale ukázalo mi to absolutně jiný prostor . Púvodně elektrika a pak hasičina. Škola není o blbosti osobnosti, věřím, že škola je o tom jenom chtít. Vím. že i bez titulu funguje spousta lidí a že jsou max. skvělí a že neustále bude fungovat přirozený přístup k lidem i práci. Obrazně, jen ten který vyšel do třeba 4 000m

nad moře, zná situaci, ostatní viděli jen fotky, možná.

majsterjoe*
hodnocení

0x
Pozdě co? Teď uz se odpověď na tvou otázku jeho chování nedozvíš. Měl ses ho zeptal přimo, stejně jako mu připomenout vaše čekání na nedopitou kávu. Ponaučení pro příště. Pak príjdeš domů a trapis se tím. No a o co u mu jde? Možná ho změnila škola, možná lidé kolem něho. Bylo by dobré zjistit příčinu, nebo to bude horší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]