Nejste přihlášen/a.
Nevím, jak dlouho jste po operaci, ale já hned po propuštění z nemocnice (týden po operaci) začala jíst a pít tak jako dřív - včetně kafe (turka), smažených řízků atd. Žádný problém jsem s tím nikdy neměla (už je to asi 3 roky)
doplněno 10.03.15 14:04:Česnek, tak ten můžu, zrovna minulý týden jsem měla topinky . Čokoládu a tak, to jsem snad jedla už v nemocnici, když mi mamka donesla nějaký tatranky nebo tak. V té nemocnici jsem se stravovala "dietně", protože mě tak prostě krmili. Předtím (před operací) jsem se stravovala stejně (ale operace plánovaná nebyla, šlo to ráz na ráz).
Dobrý den, jsem po operaci přesně 3 roky, kávu jak rozpustnou tak turka jsem začla pít asi měsíc po operaci. doteĎ mi nic nedělají, ale například česnek mi dělá hodně špatně a smažený řízek můžů jen doma, kde si ohlídám přepálený tuk. Dát si něco smaženého v restauraci, tak je mi zle dva dny.
Pro jistotu nevylézat ven? Venku se všechny škodliviny rozpustí ve velkém objemu vzduchu, ale doma? Barvy, laky, lepidla, všechno dneska něco uvolňuje - to všechno se Vám pohybuje ve vzduchu doma. Vzduch venku, pokud nestojíte na rušném náměstí s kolonami aut, je tisíckrát zdravější.
doplněno 11.03.15 21:19: To je občas tak uklidňující, když zjistím, že je někdo tupější než já...
Káva je vlastně připálené kávové zrno.Už jen ta barva naznačuje,že je to spálenina,obsahující rakovinotvorné aflatoxiny.Stejně tak aflatoxiny jsou v tmavé kůrce chleba,rohlíků.Mají se jíst jen málo pečené rohlíky chléb.Ale kolik hloupých lidí dělá opak?Čím tmavší povrch pečiva,tím horší.Je dokázáno,že pití kávy způsobuje rakovinu plic.Jíme vlastně spálené zrno kávy.Je to to samé,jako když dáme spálit neboli upražit do trouby např.zrní až zčerná! jako ta káva a pak si tu spáleninu ještě vylouhujeme do vařící vody.Kolika lidem ale tohle dojde?
fifalona - vaše odpověď je mimo mísu, tazatelka se na tohle neptala. Nepřímo jste jí označila za hloupou, protože chytří lidé kávu nepijí. Asi jako vy jí nepijete. Já si jí dám minimálně 2x denně, takže jsem hloupá na druhou?
Mně bylo přímo doporučeno po operaci jíst normálně a sama zjistím, co mi dělá zle. V žádném případě nemám číst příručky neboť každé tělo je jiné . Je to víc jak 10 let a problémy nemám. Dám si řízky i kachnu, tak jako dříve, vše s rozumem. Česnek dělá mnoha lidem zle, tak ten jedinný omezuji, ale i topínku si dám.
Kamarádka byla na operaci týden po mně a dodnes se normálně nestravuje. Velice poctivě měla před operací připravený jídelníček na tři měsíce dopředu a ten také dodržovala. Vlastně na tom jídelníčku je 10 let a jen s malými odchylkami. To bych teda nechtěla.
Přestala jsem pít kávu ze zdr. důvodů před 3 měsíci a je mi o hodně líp. Nahrazovala jsem to kávou Caro, nebo špaldovým kafem, nebo meltou. Teď už si ho dám jen jednou za čas, ale piju hodně čaje. Přitom jsem myslela, že to nikdy nedokáži, pila jsem kávu hodně, ale většinou překapávanou, či rozpustnou, klasického turka jsem teda neměla hodně let, dráždil mi žaludek. Manžel je po operaci žlučníku asi 6 let a pije jí vše, těžko mu je jen po hodně tučném, nebo škvarkách...ale to jíme strašně málo. Je to asi u každého jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.