Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozpad manželství a boj o jeho záchranu

Od: carrloss odpovědí: 4 změna:

Zdravím.

Potřebuji radu od lidí kteří si vlastním nebo cizím zaviněním nadělali velké dluhy a kterým se podařilo se těchto dluhů zbavit. Díky mým dluhům se mi rozpadá manželství které trvá už skoro 16 let, máme krásnou dceru a jsou pro mě vším. Vím že tento problém vyřeším když nás očistím, začnu více myslet nad svým životem a vrátím své ženě lásku a důvěru ve mne. Pokud si tím někdo z vás prošel, poraďte mi prosím jak se vám podařilo vše urovnat. Problém je velký. Dluhy z podnikání, z finanční nezodpovědnosti, neplacení účtů za telefon až po špatně odvedenou práci najatých lidí. Tohle vše a něco málo za 800 000,-Kč. Tohle vše teď leží na manželce, zablokování účtu a strhávaní peněz z platu. Moje žena je pravým opakem mnou, je zodpovědná, hodná, vždy mi uměla pomoct a hlavně si mě vážila a milovala, je to úžasný člověk, ale hrnek se naplnil a došlo k tomu že už nechce semnou být. Posledních 5 let mě varovala a já neposlouchal, teď jsem dostal takovou sprchu, že jsem si vše začal uvědomovat, a bojím se jestli už není pozdě. Musím zapracovat a vše zachránit, udělat jí zase šťastnou, myslím že ona sama neví co chce, nedávno jí umřela maminka která nám hodně pomáhala, mám pocit že manželka prochází krizí středního věku, je jí 35let, rád bych jí pomohl, ale ona teď na mě reaguje podrážděně. Dalo by se toho napsat a popsat mnoho. Děkuji za váš čas.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Krásná zpověď ale trochu pozdě plakat nad rozlitým mlékem. Prosim vás nějakých usmolených 800 000, dnes už exzeť nadělal svojí nezodpovědností dluhy za víc jak 3 miliony, dcera má dvě malé děti a snad by mu i odpustila, kdyby nelhal, nehrál ruletu dál a nevykradl dětem pokladničky. Chcete manželce pomoct, seberte se a jděte ale nejdřív nechte soud rozhodnout, že jsou to jen vaše dluhy ať ženu a děti neuvrhnete do sraček. Žena na vás reaguje podrážděně, já svému zeti doporučila výlet do propasti Macocha. Holky už bydlí ve svém bytě a bez strachu, že exekutor zaklepe na dveře a jak řekla moje dcera, chlapů je...Líbí se mi, že manželka má krizi středního věku, vy jste ji pos...l život, vy jste zodpovědný a žádná krize středního věku. Zlobte se jak chcete, nevěru já odpouším bez problémů ale takový podraz nikdy.

hodnocení

1x
Úplně Vaší ženě rozumím. U mě jakmile se pohár náplní a přeteče, pálím mosty a není cesty zpět. Myslím, že Vás celý vztah, musela hlídat jako malé děcko, což člověka musí nesmírně psychicky vyčerpávat a nedivím se, že ve svých nejlepších letech, chytla druhý dech.
Lidi se nemění, Vy se nedokážete změnit, je to ve Vás. Takže tak jak píše Lidus, zachovejte se alespoň jednou v životě jako chlap, nechte rozhodnout soud, že jsou dluhy jen Vaše a co jste si nadrobil, to si snězte. Sám.

hodnocení

1x

Tak krize středního věku? V pětatřiceti letech? To jste mne fakt rozesmál. Vy jste nadělal dluhy, kašlal jste na její prosby a domluvy a zřejmě jste se spoléhal stále na její maminku, která nyní zemřela, tak asi nebude dávat ze svého důchodu. Manželka podle Vás neví co chce a prochází krizí středního věku. Ach jo. Podle mne to je svatá žena, protože vydržet tohle celých pět let, tak to klobouk dolů.

Asi Vás bude mít stále ráda, protože jinak nechápu proč už nezačala mít tu "krizi středního věku" dávno.Pokud Vás vykopne z domova, tak se nemáte čemu divit.

Říkáte, že byste jí chtěl pomoci. Tak koukejte makat od rána do večera a buďte zticha. Teda mně se chce zase zvracet...*blee*

danys*
hodnocení

0x

Řešíte to opravdu "brzy".. Pomohlo by třeba to, začít makat od nevidim do nevidim a začít svou fin. situaci řešit. popřemýšlet o insolvenci apod. a hlavně se ve svých tuším skoro 40ti letech chovat zodpovědně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]