Nejste přihlášen/a.
Otázka je jednoduchá, ale odpovědi se určitě nedočkám, protože to nemá řešení.
Jak přežít toto škaredé období, kdy se většina lidí raduje z tepla, slunce, chodí ven, ale mě je z toho vždy špatně. Nemám ani s kým chodit ven. Kéž by byla pořád jen tma a zima, to by mi bylo fajn.
Někdo je na maso, jiný na sladké. Někdo má rád léto, jiný zimu. Neberu Vám to. Ale buďte trochu solidární k ostatním lidem.
My teplomilní, jsme vydrželi a přežili Váš podzim a zimu, zachovejte si stejný nadhled a přežijte s klidem to, co se líbí ostatním. Je to jen o toleranci.
A věřte, že každý rok se znovu a znovu dočkáte. Ještě nikdy nebylo, aby nepřišel podzim a zima.
Pokud jste na tom finančně dobře, navrhuji v létě delší dovolenou v severských zemích. Já sice miluji teplíčko, ale takovým Islandem bych určitě nepohrdla! Jaga.
To je zajímavý - já se zase nemůžu dočkat, až zmizne tohle šedé podzimnězimní obodobí a až všude vyraší lístky a vše začne kvést, na slunce, vůni jara.. .. Kdybych neměla psi, ani by se mi nechtělo teď chodit ven.. existují oblasti, někde na pólech, kde máte půl roku tmu, sníh a smutno.. Možná by se Vám to tam líbilo..
Zrovna tak, jako milovníci jara a léta přežívají podzim a zimu. My zahrádkáři jsme na tom ale lépe, protože na zahradě končíme až začátkem listopadu a začínáme v březnu. Před koncem sezony sousedi žbrblají, jak to přežijí. Já mám na to letitou průpovídku. Listopdu je skoro půlka pryč, v prosinci jsou zmatky kolem vánoc, leden se přehoupne jak nic, únor je krátkej a v březnu už to vykupne na novo. Takže si vlastně ani neodpočineme. Všichni se tomu smějí, ale každé jaro mi dají za pravdu.
Chápu, že někdo nemá rád vedra v létě, ale jaro je překrásné období. Sluníčko jen tak hřeje pro radost, vzduch je svěží a příroda, lahoda pro oko. A zrovna tak podzim, když je hezky, sluníčko už jen tak hladí, ale nehřeje a tolik barev listí stromů, krása.
Žádní upíři nejsme.Ono se o tom nemluví,ale každý nemusí milovat.když vám svítí do očí slunce,potíte se a vyhledáváte stín a chládek.Zjistila jsem také,že nejlepší se cítím,když se lidi vyklídí z města a já se projedu na kole nejlépe na podzim a v zimě.Také mám problém s oblečením v létě ( = internetový špek na břiše ),takže nejvíc mi vyhovuje zakrýt se bundou,kathotami,čepicí,šálou a ne ukazovat nedostatky těla.
Já taky nemám ráda moc teplo a horko. Nedávno jsem byla na jednom hradě (no spíš u něho), venku hnusně, mokro, ale nepršelo. Byl to báječný výlet. Pes i děcko spojeni. Víte, že je na to i diagnoza, když někdo má rád zataženo, chladno a tak? Nyktophilia...anebo je to člověk melancholik, taky možnost.
najdete si nekoho s kym chodit ven, a zhubnete, aby vam nebylo takove horko Me zas nedela dobre listopad - brezen, tak jsem zavreny doma, nikam nechodim, a propijim se do dubna, jediny, koho v tomto obdobi vidam je prodavac v potravinach, protoze pracuji z domu.
Nicmene si myslim, ze tento dotaz je spise psychickeho razu... stve vas jaro a leto, protoze ostatni maji s kym chodit ven a vy ne ...s tim musite neco udelat vy, my asi tezko pomuzem
- nejlépe ve sklepě ! nebo normálně doma za staženými roletami, jak jinak?
doplněno 11.03.15 10:56:- nemyslím to jako srandu - na ostrém sluníčku je mi blbě, takže nejlépe strávený horký slunný den je za staženými roletami a se zapnutým větrákem,
pokud je to u Vás psychický problém - tak jedině zkusit tuto "fóbii" překonávat tak, že budete pobyt na slunci trénovat ! - (pokud jste mladý(á) - anebo to neřešte, zalezte si někam (bary, kina, herny...) a počkejte na lepší počasí.
Jeden můj známý, velký milovník zimy a lyžování, říká skoro celý svůj život období od jara do podzimu "dočasná obleva". Že se dočasná obleva dá dobře přežívat, svědčí fakt, že se tento pán dožil v relativně dobrém zdraví věku přes 80 let. Uznávaný, oblíbený. Prostě musíme brát to, co zrovna je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.