Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přežít JARO a LÉTO

Od: mjnm odpovědí: 17 změna:

Otázka je jednoduchá, ale odpovědi se určitě nedočkám, protože to nemá řešení.

Jak přežít toto škaredé období, kdy se většina lidí raduje z tepla, slunce, chodí ven, ale mě je z toho vždy špatně. Nemám ani s kým chodit ven. Kéž by byla pořád jen tma a zima, to by mi bylo fajn.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Někdo je na maso, jiný na sladké. Někdo má rád léto, jiný zimu. Neberu Vám to. Ale buďte trochu solidární k ostatním lidem.

My teplomilní, jsme vydrželi a přežili Váš podzim a zimu, zachovejte si stejný nadhled a přežijte s klidem to, co se líbí ostatním. Je to jen o toleranci.

A věřte, že každý rok se znovu a znovu dočkáte. Ještě nikdy nebylo, aby nepřišel podzim a zima.

Pokud jste na tom finančně dobře, navrhuji v létě delší dovolenou v severských zemích. Já sice miluji teplíčko, ale takovým Islandem bych určitě nepohrdla! *placni* Jaga.

hodnocení

2x
Ale dočkáš...Zalez si do svého pokoje,zatáhni žaluzie i závěsy a kup si pořádný větrák a namraž kvanta ledových kostek...
doplněno 09.03.15 18:00: Pokud je toto myšleno vážně,což nechápu,tak je opravdu nejlepší zalézt domů...To dělá jeden známý,který říká,že nesnáší léto.
Pokud nemusí do tepla či edra,tak tam zkrátka nechodí.Ty závěsy vážně zatahuje...Nejraději ze všeho jezdí na dovolené směr Skandinávie,rád také chytá ryby,takže je naprosto spokojen s jejich teplotami.Mj.,říkáme mu sněhulák :-D
doplněno 09.03.15 18:04: Ještě malý dotaz :Jak jste prožívala tato období do nynějška? *nevi*

Počkejte na nové chladno ve vinném sklípku. Uteče to rychleji.

ria*
hodnocení

1x

To je zajímavý - já se zase nemůžu dočkat, až zmizne tohle šedé podzimnězimní obodobí a až všude vyraší lístky a vše začne kvést, na slunce, vůni jara.. :).. Kdybych neměla psi, ani by se mi nechtělo teď chodit ven.. existují oblasti, někde na pólech, kde máte půl roku tmu, sníh a smutno.. Možná by se Vám to tam líbilo..

magdalen*
hodnocení

1x

Zrovna tak, jako milovníci jara a léta přežívají podzim a zimu. My zahrádkáři jsme na tom ale lépe, protože na zahradě končíme až začátkem listopadu a začínáme v březnu. Před koncem sezony sousedi žbrblají, jak to přežijí. Já mám na to letitou průpovídku. Listopdu je skoro půlka pryč, v prosinci jsou zmatky kolem vánoc, leden se přehoupne jak nic, únor je krátkej a v březnu už to vykupne na novo. Takže si vlastně ani neodpočineme. Všichni se tomu smějí, ale každé jaro mi dají za pravdu.

Chápu, že někdo nemá rád vedra v létě, ale jaro je překrásné období. Sluníčko jen tak hřeje pro radost, vzduch je svěží a příroda, lahoda pro oko. A zrovna tak podzim, když je hezky, sluníčko už jen tak hladí, ale nehřeje a tolik barev listí stromů, krása.

winka
hodnocení

1x

Žádní upíři nejsme.Ono se o tom nemluví,ale každý nemusí milovat.když vám svítí do očí slunce,potíte se a vyhledáváte stín a chládek.Zjistila jsem také,že nejlepší se cítím,když se lidi vyklídí z města a já se projedu na kole nejlépe na podzim a v zimě.Také mám problém s oblečením v létě ( = internetový špek na břiše ),takže nejvíc mi vyhovuje zakrýt se bundou,kathotami,čepicí,šálou a ne ukazovat nedostatky těla.*modla*

eulalie*
hodnocení

0x

Já taky nemám ráda moc teplo a horko. Nedávno jsem byla na jednom hradě (no spíš u něho), venku hnusně, mokro, ale nepršelo. Byl to báječný výlet. Pes i děcko spojeni. Víte, že je na to i diagnoza, když někdo má rád zataženo, chladno a tak? Nyktophilia...anebo je to člověk melancholik, taky možnost.

xy
hodnocení

0x

taky mám ráda podzim a zimu . Teď, když se všichni radují, z jara a léta, nic neříkám , ale v duchu se těším, až to nějak přebudem a přijdou zase ty lepší roční období -)

joudic*
hodnocení

0x

najdete si nekoho s kym chodit ven, a zhubnete, aby vam nebylo takove horko ;) Me zas nedela dobre listopad - brezen, tak jsem zavreny doma, nikam nechodim, a propijim se do dubna, jediny, koho v tomto obdobi vidam je prodavac v potravinach, protoze pracuji z domu.

Nicmene si myslim, ze tento dotaz je spise psychickeho razu... stve vas jaro a leto, protoze ostatni maji s kym chodit ven a vy ne ...s tim musite neco udelat vy, my asi tezko pomuzem *cteni*

2kedar*
hodnocení

0x

Vy jste Upír... To chce doktora.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- nejlépe ve sklepě ! nebo normálně doma za staženými roletami, jak jinak?

doplněno 11.03.15 10:56:

- nemyslím to jako srandu - na ostrém sluníčku je mi blbě, takže nejlépe strávený horký slunný den je za staženými roletami a se zapnutým větrákem,

pokud je to u Vás psychický problém - tak jedině zkusit tuto "fóbii" překonávat tak, že budete pobyt na slunci trénovat ! - (pokud jste mladý(á) - anebo to neřešte, zalezte si někam (bary, kina, herny...) a počkejte na lepší počasí.

hodnocení

0x

Přestěhovat se vždy na léto do zachmuřenějších krajin - třeba někam na jižní polokouli.

hodnocení

0x

Jeden můj známý, velký milovník zimy a lyžování, říká skoro celý svůj život období od jara do podzimu "dočasná obleva". Že se dočasná obleva dá dobře přežívat, svědčí fakt, že se tento pán dožil v relativně dobrém zdraví věku přes 80 let. Uznávaný, oblíbený. Prostě musíme brát to, co zrovna je.

uska*

bimbam - váš známý je moje krevní skupina. Pořadí nejoblíbenějšího ročního období u mne je:

- zima, podzim, pak jaro a jako poslední léto. Ale v žádném ročním období nevydržím více jak dva dny doma, pak mám absťák, musím ven.

milu*
hodnocení

0x
Chápu já taky nesmím na slunce jaro mi tak nějak nevadí ale jak začnou pařáky je mi zle no u mě je to tím že mám nemocné srdce a cévy a vedro mi nedělá dobře zalézám do stínu nebo někam kde to přečkávám a těším se až se ochladí

jj*
10.03.15 15:03
hodnocení

0x

jj

repkin*
hodnocení

0x

Podívejte se na film Yes mean! pak se třeba začnete také radovat z tepla a slunce s ostatními ;)

doplněno 15.03.15 11:00:

csfd.cz/...

tak se omlouvám, je to Yes Man

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]