Nejste přihlášen/a.
Pokud bych nespravne podal danove priznani tzn ze bych zapomel vyplnit nejakou kolonku tak prisel by mi potom preplatek na dani za rok 2014 o ktery jsem si zazadal?Lze to nejak opravit nebo by me o tom informoval FU? Kdyz bych to vyplnil spatne a preplatek by mi nedosel do konce dubna tak je mozne ho jeste nejak zadat?
Očekávám-li přeplatek, postačuje podat daňové přiznání v termínu do konce března. Pokud se jedná o nějaké nejasnosti, tak mám zkušenost, že se finanční úřad ozve, aby stihnul věc vyřídit a uzavřít do konce dubna. Pozor ale na to, že případný nedoplatek je nutno uhradit do konce března. V případě dodatečně zjištěné chyby je nutno ihned podat opravné, resp. dodatečné daňové přiznání.
Osobně doporučuji využít elektronické podání, kde se příslušné kolonky zkontrolují a spočítají automaticky a kontroluje se přítomnost požadovaných příloh. Tam nemáte šanci udělat ve výpočtu chybu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.