Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, možná mě budete mít za blázna, ale prostě já si vůbec nemůžu zjistit jednu informaci. Jde o to, že bych se drád vydal do Dortmundu na fotbal a chtěl bych to udělat sám bez zájezdu. Takže si zkouším vyhledávat ceny spojů atd. Bohužel to nemůžu vůbec nějak najít. Asi to hledám na špatný adrese, normálně české dráhy "www.cd.cz" a dám cestu do zahraničí a Praha hl.n - Dortmund hbf. Nikde mi nevyjede cena. V E-shopu je cena okolo 5000, což nechápu protože jinde jsem zase našel pouze 800 KČ. Je mi 16, takže mi těch 500 příjde docela velká cena ( nebo se to neliší u vlaků?). Děkuji moc, dyžtak mi napište na co bych si měl dát při koupi ještě pozor, děkuji moc.
PS: Pokud budete hledat, tak je jedno jaký datum, zatím nevím napevno kdy chci jet...Vlastně když dám třeba Praha-Brno, tak tam mám normálně spočitat cenu...Je to dole v rohu, ale u toho Dortmundu nic.
0x
Čím dříve dopředu jízdenku koupis, tím bude lacinější.
A taky čím vice přestupů, tím levnější.
Dobrý je noční vlak z Prahy v 18,30 ale myslím,že jede kousek mimo Dortmund.Ale tím směrem tě odveze bez přestupů.
Akorát co tam dělat celý den,že...
0x
Německé vlaky jsou mimořádně drahé, dokonce doprava do takhle vzdáleného města může být levnější letecky (Praha-Düsseldorf a dále městskými vlaky S-bahn, to bude někde v řádu 10-20 eur) a rozhodně je výrazně levnější autobusem.
Pokud budeš mít štěstí na termín (nejezdí to každý den) tak můžeš sehnat lístek Praha-Dortmund od německé autobusové společnosti (odkazy níže).
Dále můžeš jet buďto se Student Agency z Prahy nebo z Plzně do Düsseldorfu a odtud zase S-bahnem.
Nejvýhodnější je jet napřed do Drážďan (napřed se nějakým způsobem dopravíš do města jako je Liberec apod. a tam si koupíš jízdenku na příhraniční vlak za 200-300 kč: cd.cz/...
Z Drážďan přímo do Dortmundu jezdí autobusy společnosti Meinfernbus: meinfernbus.de/...
Cena se liší podle toho jaký je ten den o dopravu zájem, řádově je to 25-40 eur za jednu cestu.
Jsou i jiné společnosti, ale ty neznám.
Cestou zpět si v Drážďanech koupíš lístek Grenzverkehr Tschechien (8 eur) a za hranicemi zase nějaký bus / vlak za české ceny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.