Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, možná mě budete mít za blázna, ale prostě já si vůbec nemůžu zjistit jednu informaci. Jde o to, že bych se drád vydal do Dortmundu na fotbal a chtěl bych to udělat sám bez zájezdu. Takže si zkouším vyhledávat ceny spojů atd. Bohužel to nemůžu vůbec nějak najít. Asi to hledám na špatný adrese, normálně české dráhy "www.cd.cz" a dám cestu do zahraničí a Praha hl.n - Dortmund hbf. Nikde mi nevyjede cena. V E-shopu je cena okolo 5000, což nechápu protože jinde jsem zase našel pouze 800 KČ. Je mi 16, takže mi těch 500 příjde docela velká cena ( nebo se to neliší u vlaků?). Děkuji moc, dyžtak mi napište na co bych si měl dát při koupi ještě pozor, děkuji moc.
PS: Pokud budete hledat, tak je jedno jaký datum, zatím nevím napevno kdy chci jet...Vlastně když dám třeba Praha-Brno, tak tam mám normálně spočitat cenu...Je to dole v rohu, ale u toho Dortmundu nic.
Německé vlaky jsou mimořádně drahé, dokonce doprava do takhle vzdáleného města může být levnější letecky (Praha-Düsseldorf a dále městskými vlaky S-bahn, to bude někde v řádu 10-20 eur) a rozhodně je výrazně levnější autobusem.
Pokud budeš mít štěstí na termín (nejezdí to každý den) tak můžeš sehnat lístek Praha-Dortmund od německé autobusové společnosti (odkazy níže).
Dále můžeš jet buďto se Student Agency z Prahy nebo z Plzně do Düsseldorfu a odtud zase S-bahnem.
Nejvýhodnější je jet napřed do Drážďan (napřed se nějakým způsobem dopravíš do města jako je Liberec apod. a tam si koupíš jízdenku na příhraniční vlak za 200-300 kč: cd.cz/...
Z Drážďan přímo do Dortmundu jezdí autobusy společnosti Meinfernbus: meinfernbus.de/...
Cena se liší podle toho jaký je ten den o dopravu zájem, řádově je to 25-40 eur za jednu cestu.
Jsou i jiné společnosti, ale ty neznám.
Cestou zpět si v Drážďanech koupíš lístek Grenzverkehr Tschechien (8 eur) a za hranicemi zase nějaký bus / vlak za české ceny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.