Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet.služby O2 v době insolvence

Od: insolvence odpovědí: 8 změna:

Dobrý den všem.O2 mi nedokáže odpovědět,nebo zatím se to nepodařilo,tak hledám radu jinde.Bohužel jsem se dostala do insolvence,umrtím muže.Odebírala jsem služby pevného inernetu a byly pozastaveny,dluh cca 2700kc.O2 se přihlásilo o dluh do insolvence,takže jejich pohledávka bude uspokojena v rámci insolvence.Potřebuji však využívat dále jejích služby,jinou možnost nemám.Přesto,že se přihlásili do řízení insolv.vedou mně nadále jako dlužnici a nemůžou se dohodnout,zda inernet pustit,či né.Faktury mi vystavují a chtějí platit,přesto,že internet je odpojen.že prý mají nárok si učtovat a zapojit mě nemůžou,z důvodu dluhu...Pak se mi podařilo s jedním operátorem dohodnout,že co spadá do insolvence,je vlastně vyřešená věc a zapli mi službu.Za pár dní znovu vypli,že to nejde.Co mám dělat?Platit internet po dobu 5 let v insolvenci a přitom je nezapojený?Výhodu plateb nemám,chtějí měsíčně 719kc,přitom jsem měla dřív za 500kc.Podat výpověd služby jako dlužník prý nelze..?A přehlásit službu na někoho jiného také ne.Odkazy na smluvní podmínky mi prosím neposílejte.,něco jsem pročetla,je to marné.děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Prvním logickým řešením co mě napadá, je dluh zaplatit. 2700 zas není nějak závratná částka

insolvence
hodnocení

V insolvenci nesmíte zaplatit dluh vzniklýdo její schválení,porušila bych insolv.zákon.Nejde to,proto problém.O2 se přihlásilo a dostane svoji pohledávku během plnění ins.5let.

esme*
hodnocení

0x

A musíte mít net od O2? Není u vás jný poskytovatel? My máme wifi, měsíčně platíme 250,- a funguje bez problémů.

A že chtějí platby za službu kterou vám neposkytují? Tak to bych asi sháněla právníka, podle mne by šlo o neodůvodněné obohacení... což mne ovšem u O2 nijak nepřekvapuje.

insolvence
hodnocení

Děkuji za odpověd.Bohužel tady nemáme signál a jedeme na kabel zřízený O2.

esme*

My signál taky neměli; domluvili jsme si s majitelem nejbližší wifi sítě že k nám namontoval - teď nevím jak se to přesně jmenuje - prostě udělátko které jeho síť rozšířilo. Ani to nebylo extra drahé, za to že má u nás zařízení s odběrem máme dojednaný bonus, a už se napojilo i pár sousedů.

dani

Ale ten jejich kabel, ta pevná linka předpokládám, lze použít i pro jiného operátora, vy si prostě jen zažádáte třeba t-mobile a řeknete, že k vám domů vede pevná linka (je vám jedno komu přece patří, to si oni vyřeší)... také jsme to tak měli a ještě ukázkově, na základě staré žádosti to o2 zavedlo a do týdne t-mobile nám dal net

sebod*

No, ono to maličko složitější. Většina operátorů nesepíše smlouvu s někým, kdo je v insolvenci. Nijak se to neváže na dluh, který dlužník má. Může mít i vše zaplaceno, přesto mu vypovědí smlouvu. Paradox je, že jestliže měl dlužník sepsanou smlouvu třeba na dva roky, tak bude za tuto službu platit, i když mu nebude poskytnuta. Vysvětlovat proč tomu tak je, je trošku složitější.

Pro tazatelku : nejjednodušší by pro Vás bylo domluvit se s někým z rodiny, aby novou smlouvu napsal na sebe. Potom také někteří menší poskytovatelé služby nekoukají na to, zda je klient v insolvenci a zapojí jej.

daniterka*

Chcete říct, že když mám net už několk let, a zítra půjdu do insolvence - přesto budu net platit dál - můžou mi vypovědět službu? Nebude tam žádný dluh, nic v prodlení, vše ok - a stejně ho mohou vypovědět?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]