Nejste přihlášen/a.
Občas nakupuju na zahraničních webech a platím kartou. Kterou kartou to je výhodné a kterou nevýhodné? Teď používám kartu mBank, ale mám pocit, že tam kurz není moc výhodný.
doplněno 08.03.15 14:27:Nechci hodiny porovnávat různé nabídky. Bohužel u mBank je to při nákupu z ne EU oblastí katastrofa. Zatím zvažuju kreditku od Cetelem, s tím, že měsíční obrat udělám, aby byla bez poplatku. Ale možností je spousta a třeba už někdo nalezl tu optimální variantu.
Mám KB a mBank. Při platbě na web v euro platím přes KB - potvrzuji totiž platbu přes SMS !
Když jsem posledně platil - na daném webu /přes APP/ se zobrazila možnost zadání platby z různých zemí. Mají tam ceníky pro danou službu pro každou zemi jinak...což se přepočítalo při platbě na eura.
Platil jsem pak místo 600 kč (v eurech nějakých 21 při udání platby z CZ) jen 395 Kč (14,5 euro) při zadán "platba z ruska"
Dobrý den, nevím zda to tady patří,ale jeden můj dobrý kamarád nakupoval před měsícem katou na jednom nejmenovaném zaharaničním e-shopu a ve čtvrtek mu volali z KB, a ptali se ho, zda předevčírem nebyl v Singapuru v zábavním parku a nevybíral v přepočtu 14000 kč.Někdo mu vytáhl z konta tuto částku a při druhém pokusu banka platbu již blokla.Peníze dostane dle pracovníka banky zpět,ale i tak.
U Air mám dva běžné účty a dvě karty, obě zdarma. Na účet pro platbu z internetu si převedu, zaplatím a je tam nula. Je to pouze debetní karta. Ovšem kurs je čím dál horší. Byť mne dnes překvapilo, z Aliexpress jsem objednal redukci Americkou zásuvku na Evropskou za 0,30 dolarů to jest 8 Kč včetně pošty.
Překvapilo mne však změna na Aliexpress, že na mne chtěli další kód a při další platbě chtěli jenom tento kód a automaticky se načetly všechny údaje z platební karty.
Každá nebo drtivá většina bank umožňuje nastavit limity na kartě pro platbu kartou v obchodě, výběr z bankomatu a platbu přes internet. Platbu přes internet mám standartně nastavenou na nulu, limit zvedám jen před nákupem, po zaplacení dám opět limit na nulu. Jinak neoprávněné výběry nebo platby, banky vrací zpět vždy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.