Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi, chtěl bych se vás optat, jak si vybíráte knížku, kterou zrovna budete číst? Já totiž pokaždý z toho úplně šílím a nevím, jak vybírat, jestli číst něco, co jsem si koupil nedávno, něco, co jsem dlouho nečetl, tlustou knížku, tenkou knížku, atd. Berete, co vám prostě padne do ruky?
Často se vracím k tomu, co jsme dělali na škole. Jsou to velice zajímavé tituly, které jsem tehdy neměla šanci přečíst pořádně. Zrovna dneska jsem si z knihovny přinesla Mimnera (aneb Hra o smrďocha), protože jsem si včera zavzpomínala na učitele, u něhož jsem měla z této knihy referát - byla jsem do něj poblázněná
Nebo také beru tituly autorů, od nichž se mi zalíbila jiná kniha.
No a v neposlední řadě někdy vybírám podle obálky. Neříkám, že musí být pěkná, ale některé mně prostě zaujmou. Pak nakouknu a když se mi prvních pár řádků (nebo i uprostřed) líbí, tak je většinou úspěch zaručen. Takhle jsem narazila na Murakamiho Kafku na břehu - dílo, které naprosto změnilo můj život.
Jo a někdy dle filmu. Teď čtu Mefista.
Docela dám na recenze v některém mém oblíbeném časopisu (např. Reflex). Tak jsem přišel třeba k super knížce "Žítkovské bohyně" od Kateřiny Tučkové, na kterou bych sám určitě nepřišel. Pak přečtu všechny memoáry od, pro mě, zajímavých lidí a od těch, které uznávám. Nakonec jednou za čas otočím a připomenu si klasiku (jako třeba Kmotr, Cirkus Humberto, Medojedky, Tichá dohoda a další. Pak samozřejmě životy zajímavých sportovců, zejména fotbalistů a je toho až dost. Pak ještě reaguji na knížky, podle kterých vznikl nějaký film, který jsem viděl a chci si to porovnat.
Tak tou nerozhodností trpím taky a pokud se nejedná o něco, co zrovna nutně potřebuji, tak si nakonec vybírám podle nálady. Taky se mi docela osvědčila jedna dobrá "finta", když přijdu do knihovny, tak se vždycky nejdřív podívám do odevzdaných knih, tam bývá to, co zajímá ostatní a často si tam vyberu a docela dobře. Taky jsem ráda, když třeba i náhodou najdu knihu, která mi před lety "utekla", i když ji často třeba jen prolistuju. Ale z knihkupectví musím vždycky utéct, jinak bych tam mohla zapustit kořeny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.