Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obvinovani vyvrcholilo ve vyskleni dveri

Od: marekx odpovědí: 18 změna:

Zdravim, je mi 16 a posledni dobou to byla souhra nekolika situaci najednou, vyber stredni skoly, a to jeste vice dramatizuje vec, pak to, ze v posledni dobe s rodici nevychazim, proste jsem v psychickem natlaku. Hlavne kvuli stredni skole, protoze kvuli tomu na me rodice nejvic tlaci, ze vseho me obvinuji porad jsou podrazdeni kdyz neco reknu, vsechno co se stane, za to muzu ja, no proste na zhrouceni. Takhle to trvalo posledni mesic, skoro jsem s nimi nemluvil, dnes rano jsem se probudil, uvidel jsem rodice, sel jsem zpatky do pokoje a vysklil jsem dvere. Vubec nevim co to bylo, to kvuli tomu, ze rodice uz nemuzu videt, a psychick jsem na dne. Rozmachl jsem se a kopl jsem do tech dveri. V danou chvili jsem vubec nevedel proc jsem to udelal a co bude dal. Dal bude to, ze koupim dvere a vse bude pokracovat jeste hur nez predtim. Prosim nepiste mi, ze jsem psychopat, takove veci mi nepomuzou, prosim o radu. Rodice to vzali tak, ze jsem blbej a zaplatim si to ale jak pisu taly nevim co to do mne vjelo. Diky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Asi byste měl vyhledat odbornou pomoc (psycholog, psychiatr). Ne vždy si děti rozumí s rodiči, ale devastovat k vůli tomu zařízení v bytě, který patří rodičům? To už je na pováženou. Rodiče je třeba respektovat a na obou stranách by neměla chybět tolerance a hlavně komunikace. Trochu se nad svým chováním zamyslete. I rodiče mají ale jen jedny nervy a musí to zvládat...

hodnocení

3x

kdyby todle udělal můj syn dostal by ve vteřině po hubě tak že by se pos...l

s rodičema je třeba se naučit vycházet a ne rozbíjet zařízení bytu

Nenapadlo vás že chtěl jenom trochu bouchnout dveřma ale jako na potvoru (zákon schválnosti) mu ty dveře vyklouzly z ruky víc než chtěl. Mně se to stalo víckrát.

majsterjoe*

no, mně taky ale vím, že už i to je chyba. Je třeba přemýšlet o důsledcích svého chování.

píše že do nich kopl takže mu z ruky asi nevyklouzli *cert*

mp*

Tak to mi hodně připomínáte mého, jinak milého a dá se řící že i milovaného otce (1931 -2002), jen si nejsem jistý, jestli je to tak dobře.

doplněno 07.03.15 23:57:

Ještě doplňuji, že vkaz je pro prof. Ďábla (ten, který chce mlátit děti - né sranda - někdy zase škoda každé ... která padne vedle - je to prostě individuální)

hodnocení

2x

Marku, kdyby sem do této poradny psali o pomoc Vaši/Tvoji rodiče, co by asi tak napsali? Co by se objevilo pod nadpisem "Náš syn dnes vysklil ze vzteku dveře"? Zkus si to promyslet, nemusíš nám to sem psát. A pak zkus poprosit svého praktického doktora o kontakt na psychologa, uveď, že jde o problém se vztahy s rodiči (aby se necukal, že potřebuje jejich souhlas) a řeš to s ním. Vydrž - držím Ti palce.

eulalie*
hodnocení

0x

Marku, mě by spíše zajímalo, proč si s rodičemi nerozumíte? V čem je problém ve výběru školy? Jste do něčeho rodiči nucen, nebo jak tomu je?

marekx
hodnocení

Je tomu tak, ze me rodice tak trochu donutili k vyberu tezsi skoly ale to neni ten problem, problem je, ze kdyz se vyskytne nejaky ten problem tak se kolem vseho vytvori deprimujici atmosfera a to v tom smyslu, ze se vsichni v ten moment ohlednou na me a vzdycky musi byt vina na me strane, zkratka vzdycky ja. Nic takoveho jsem nikd predtim neudelal, a asi uz neudelam. Ale ten posledni mesic byl k nevydrzeni a jak tady nademnou se pise, ze by mi daly pres hubu a, ze je treba vychazet s rodici a mit s nimi respekt tak to taky je oboustrane a musi byt snaha o komunikace a taky zajem s tim neco delat ze strany rodicu, takze nechapu, co to sem nekdo pise o respektu a vychazeni, kdyz je to pteci jasne, ze to musi byt a u me vzdycky bylo. Takze rodice v teto situaci musi mit zajem o komunikaci a neco delat i z jejich strany. Takze nechapu jak sem nekdo muze napsat takovy prispevek pod urovni kdyz to vubec neni k memu tematu, zkratka dvere ur nechme dvermi a pojdme resit situaci. Diky

eulalie*

Toto je mrzute, a vy se na tu školu tezsi necitite? Ale asi spis jde o to, ze mate pocit, ze vám rodiče nerozumí a vždy jste ten nejhorší. Víte, existuje rodice, kteri své dítě budou vždy do něčeho nutit, protože maji pocit, ze je to pro jejich děcko dobré, nebo proto, ze nesnášejí odmlouvani. A neumějí naslouchat. A je to škoda pro obe strany. Děcko se ještě vice zabejci, rodiče taky...a výsledek? Nenávist na obou stranách. Zkusil jste se za ty dveře omluvit, a prolomit tak ledy? Kdo je přístupnější ke komunikaci? Matka, nebo otec?

janm*

Jste již ve věku kdy za nedlouho budete i "právně dospělý" a pomalu "zjišťujete" s kým a kde žijete, nejen rodiče ale i profesoři zaměstnavatelé a celá společnost orientována jen na výsledky a výkon jde tak trochu "nepřirozeným směrem" a tak se nachází ve stavu celkové "neurózy", není se pak čemu divit, že chyby nejsou jen na Vaší straně a mnohdy se děje opravdu i jakési "bezpráví" kdy "silní" z pozice své autority mají tendenci opravdu "znepříjemnovat" život těm "méně silným",, v dnešní době se to projevuje zejména na psychické úrovni zkrátka na jedince je vyvíjen zvýšený tlak ať se mu to líbí nebo ne, jediné co s tím může člověk pod tlakem dělat je pokusit se s tím vyrovnat, ale je to nesmírně těžké, je to vnitřní boj těžký a dlouhodobý, zkrátka je třeba se učit soustředit se jen na to podstatné v současné době škola, (později to bude zaměstnání) a ostatní pokud možno "vnitřně eliminovat",(snažit se od toho oprostit ) někdy se stane a nebude to jen jednou, že situaci zkrátka nezvládnete (pokud je člověk ale i zvíře trvale vystaveno tlaku je to prakticky nevyhnutelné jestliže ovšem již jejich psychika si "nevybojovala" to "místo" kde za námi "svět" již nemůže Buddha) pro tyto případy doporučuji pořídit si dobrý (nemusí být drahý) boxovací pytel vhodně a po ruce umístěný :)

cicko*
hodnocení

0x

Puberta jest období, kdy si mylně myslíme, že se obejdeme bez rodičů a jiných vychovatelů, seženeme-li vhodný podnájem ve vykřičeném domě! Tolik asi k problému slovy ze životopisu klasika Bedřicha Zelenky.

mp*
hodnocení

0x

Zdravim, je mi 49, a nic si z toho nedělejte, nedávno jsem prokopl skříňku v naší provozovně. Byl jsem taky v psychickém tlaku, pracovníkům se zrovna nedařilo, mě taky ne, objednávky vázly a hosté čekali. Taky jsem nevěděl, proč jsem to udělal, ale je to asi kvůli uvolnění tlaku a stresu. Neříkám, že to pak šlo líp, ale něco se srovnalo. Takže to se prostě stane. Takzvaně bouchnou saze. A to nezáleží na věku. Mám dojem, že se tomu brzy s rodiči zasmějete. Hodně štěstí a pevné nervy.

hodnocení

0x

Nez kupovat dvere, tak bych radsi zasklil stavajici dvere.

hodnocení

0x

Každý jsme jiný, někdo by šel do kouta brečet, jiný třískne dveřmi. Asi jste trochu (dost) výbušný a muselo to ven, ale to prý je zdravé, aby se to nedrželo v sobě. Jenže ne do dveří...ty asi budete muset dát do pořádku. Jste ve věku, kdy to s člověkem cvičí, rodiče taky asi nemají trpělivost, tak nezbyde, než to nějak přežít. Zkuste podumat, kde byste se mohl zlepšit, ovládnout, a jako dobrou radu vidím ten boxovací pytel či něco podobného, nebo 20 kliků, abyste si ten vztek neškodně vylil a ulevilo by se vám. Na úlevu při psychickém nezvladatelném tlaku mi taky doporučili někam zalézt a nadávat, i hrubě a sprostě, ale dostat to ze sebe ven, aby člověk šel na další řešení trochu zklidněný.

Jestli jsem ale pochopila dobře, ta škola vám vadí? chcete jinam, nedaří se vám tam? z čeho vás obviňují? pokud máte takovou nechuť, že se to odráží až takhle ve vztahu k vašim, tak se nevztekejte, ale trvejte na přestupu na jinou školu či učňák, je to vaše budoucnost a učit se něco, co nechci dělat, to nemůže dobře dopadnout.

frr
hodnocení

0x

Rada je jednoduchá. Uvědomit si, že se blíží věk dospělosti 18 let.

To není pouze o chlastu, ale hlavně o trestně právní odpovědnosti.

Každý skutek budete muset zdůvodnit a za ty špatné si jít třeba sednout.

Nechcete nic vysvětlovat a cítíte se pod tlakem?

Zřejmě toužíte po absolutní svobodě, tu studiem nezískáte možná odpovědnější místo a více zodpovědnosti.

V práci u nadřízených pro sebe moc pochopení nenajdete, ti mají zájmy o chod firmy na prvním místě.

Takže jaká rada pro získání respektu?

Nastupte někam na brigádu a dokažte vydělat peníze na opravu dveří.

Přijměte jako chlap kritiku, uznejte ji a do budoucna se jednání které kritiku vyvolalo vyhněte.

Zatím utíkáte před kritikou, ale to nejde do nekonečna.

liu*
hodnocení

0x

Ahoj, myslím, že je to pubertou, ano jistě, vysklít dveře bys nemusel, ale někdy se tak stane, pokud nejsi psychicky nemocný (pokud by s eopakovalo, potom opravdu zkus vyhledat nějakou lékařskou pomoc - není to urážka, jen rada), ale myslím, že pokud si to uvědomuješ a samotnýho tě trochu vylekalo, co si provedl, svět se neboří. Nějaké věci pochopíš až budeš starší, nějaké třeba ne. Mě je 30 a do dneška mi vadí stejné věci na mé mámě, co mi vadily v 10, v pubertě, ve 20ti, takže ne vždy je problém jen v dítěti, někdy je to opravdu i v dospělém, na dítě se to jen lépe háže :D Ale za ty dveře by ses měl omluvit, nějaké věci tě mohou později mrzet a nějaké se nedají vzít zpět a to, že tě rodiče nějak nepeskovali svědčí nejspíš o tom, že jsou v pohodě. Nech tomu čas, ale zkus se krotit,i když máš teď pocit, že máš 100% ve všem pravdu a všichni josu úplně blbí, nemusí to tak být, uvidíš a i kdyby bylo, tak nemá cenu ostatním svým chováním ubližovat a uvědom si, že tě rodiče mají rádi, opravdu, mají ;)

culdabulda1*
hodnocení

0x

- když jsem byla tzv. "vzteky bez sebe" - vždycky mi pomohlo, když jsem něčím třískla o zem - je ovšem nutné, vybrat si něco, co nebude mít zrovna velkou hodnotu - chce to cvik. !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]