Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Armistanský beránek - z jaké knihy je

Od: ivanela* odpovědí: 5 změna:

Kdysi jsem četla povídku od Roalda Dahla - Armistanský beránek (nebo tak nějak - děj je z pánské restaurace o přípravě specialit z lidského masa). Ráda bych věděla z které knížky to je. Mám dojem, že to není z povídkových knížek R. Dahla, ale z knížky povídek od různých autorů. Četl jste to někdo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

3x

Zdravím, mám doma knížku povídek - jmenuje se Tichá hrůza a jedna z nich se jmenuje Amirstanský beránek.

ivanela*
hodnocení

Tisíceré díky. Tak na ten název si vzpomínám a držte mi palce, ať to vyhrabu na půdě. Matně vzpomínám, že to byla brožovaná knížka se zeleno-bílým titulním obalem. *palec**palec**palec*

mmmlll*
hodnocení

0x

Tomáš Korbař:
editor, překlad

Tichá hrůza

Výbor 16 vynikajících povídek anglických a amerických autorů vybral a přeložil Tomáš Korbař. Nechybí takoví autoři, jako jsou Daphne Du Maurier s povídkou Ptáci, nebo Ray Bradbury s povídkami Malý vrah a Zástup. Další autoři jsou Robert Aickman, Henry Kuttner, Keith Roberts, Joan Vatsek, Richard Bloch, John Seymour Sharnik, Stanley Ellin, Carter Dickson, E. C. Tubb, Robert M. Coates a Shirley Jackson. Jedná se o reedici titulu vydaného v 70. letech v edici Smaragd. Zde mj. povídka od Roalda Dahla: Armistanský beránek.

hora
hodnocení

0x

Tichá hrůza

STANLEY ELLIN

Specialita šéfkuchaře

zora
hodnocení

0x
Myslím že z knihy Milostné rošády. Nedávno jsem ji prodala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]