Nejste přihlášen/a.
Příliš brzy řešíte, jestli jizva zůstane viditelná, či nikoliv. 3 týdny nic ještě není. Na jizvu je dobrá voda, pak tlaková masáž, jak bylo uvedeno výše. Jizvu hodně umývejte vodou, je to doporučováno i v nemocnicích po těžkých brišních operacích... A v létě doporučuji jizvu chlapci mazat krémem s vysokým UV filtrem. A když mu jizva zůstane, tak se aspoň bude moci chlubívat, jaký byl jednou udatným jinochem.
První jizva rozbitá brada o parapet okna při sjíždění zábradlí to mi byli 4 roky, dnes je mi víc jak 50 a ty 3 stehy na bradě mi zůstaly. Ve 12ti slepák a opět jizva co je stále viditelná, ty další už ani nepočítám. Dcera brada 4 mašličky ve 3 letech a dnes má 34 a jizvu na bradě. Myslím, že mast nepomůže (dobré výsledky na jizvy mám z měsíčkovou indulonou) ale prý pomáha laser, nevím jak moc, neteř na něm byla odstranit jizvy na obličeji po neštovicích z dětství, stálo to spoustu peněz a výsledek nic moc.
mam 5 stehu rozseknute oboci, tvar rany "Y" a zustalo mi to naporad, to same šitá zboku pod nosem (pri fotbale mi vbehl hlavou zboku do nosu)... naopak velmi hluboka rana o kamen v zemi pres cely prostredni kloub na prostrednicku a bez siti neni temer videt, ale hojilo se to pul roku... tak nevim, jestli to siti nakonec neni horsi, jinak pry veprove sadlo
Masírování jizvy je dobré řešení - spíše tedy tlaková masáž - stlačit - povolit a to opakovat. Také se dá použít silikonový gel, nebo olej. Faktem ale je, že někdo má spíše sklony k hojení keloidem a tam se s tím příliš nenadělá. Pokud by jizva byla ošklivá, dá se to zkusit řešit chiruricky.
Nicméně - já sázím na tu tlakovou masáž, opravdu to funguje.
Ano, přesně tak, stlačit prstem na několik sekund povolit, stlačit vedle... opakovat po celé délce jizvy.
Přečtěte si zde:
Tlaková masáž
Dalším velice jednoduchým způsobem, jak zlepšit výsledný stav jizvy, je pravidelné masírování. Místo klasického masírování jizvy, tedy mazání různými směry, roztírání krému či mnutí, zvolte raději tlakovou masáž. Tato masáž se provádí tak, že se po zmáčknutí jizvy vytlačí krev a po uvolnění pak nateče do jizvy nová okysličená krev, která podporuje hojicí proces jizvy. Masáž provádíme tak, že prstem zatlačíme na jizvu, takovou silou až zbělá tkáň pod nehty. Chvíli držíme, asi 20-30 vteřin, a poté tlak uvolníme. Opakujeme zhruba 5-10 minut, nejlépe třikrát denně po dobu několika měsíců. Jizva se stává díky pravidelným tlakovým masážím jemnější, pružnější a plošší.
Silikonové kompresní náplasti
Naprosto nenamáhavým způsobem, který pomáhá hojit vzniklou jizvu, je použití čistého silikonového gelu nebo silikonového gelu s příměsí minerálních látek, které podporují hojení jizvy. Gel se nanese na jizvu a zalepí náplastí. Tím, že je jizva stažena, připomíná tento způsob hojení jizvy tlakovou masáží. Silikonový gel s náplastí je možno nosit zhruba 20 hodin denně.
zdroj: odstraneni-jizev.info/...
Přitlačit a krouživými pohyby pohybovat celou kůží. Nedovolit, aby kůže přitostla k plochým svalům. Jizva asi zůstane, ale nebude tak patrná. .-D Kdo jsme bez jizev? Třeba i jimi jsme zajímaví.
jj, přesně tak. Zmáčknout a po chvilce povolit a to opakovat těch 5-10 minutek. V článcích se většinou říká 3x denně, mě bylo doporučeno, že klidně častěji, prostě když si vzpomenu. Nečekejte zázraky hned, chce to dělat dlouhodobě. Navíc je fakt maličkej, takže co je teď viditelná jizva už tak v dospělosti vypadat nemusí. Taky jsem si ve školce rozsekla bradu, šili mi to, prořízl se mi steh a nevypadalo to extra pěkně... no a dnes - kdo o tom neví, nevšimne si
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.