Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velké dluhy bývalé přítelkyně

Od: jitule* odpovědí: 7 změna:

mám dotaz,známí kdysi žil s přítelkyní která měla u něho trvalý pobyt.V době co spolu žili nadělala jeho přítelkyně velké dluhy ,brala si půjčky o kterých známí nevěděl,až později když si jeho přítelkyně zažádala o insolvenci se to dozvěděl že její dluhy jsou kolem jednoho milionu.Rozešli se ona se odstěhovala a známí jí odhlásil trvalý pobyt.Ted se dozvěděl že své dluhy neplatí a on má strach aby nešla exekuce na jeho dům když do té insolvence šla v době kdy měla ještě trvalý pobyt u něho.Otázka zní.Pokud dluhy vznikly v době co měla trvalý pobyt u něho je možné že by exekutoři provedli exekuci u známého?rok a půl už tam nebydlí bydlí jinde.děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Exekutor může přijít kamkoliv,

kde se oprávněně domnívá,

že může mít povinný nějaký majetek.

Četla jsem i o případech, kdy exekutor přišel do bytu, v němž už 10 let žil někdo jiný ...

athenaise*

Ivzez: kam tohle všechno dospěje , co? Aby jsme si od všeho, co koupíme, schovali vždy doklady...co kdyby náhodou :(

marmar*
05.03.15 22:47
hodnocení

1x
Nemůže. :)

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zcela jistý si nejsem, ale měl jsem za to, že je-li někdo v režimu oddlužení, tak tímto je zaručena alespoň částečná úhrada dluhů (věřitel, který se tam nepřihlásil včas už má značně stíženou možnost dostat se k penězům později) a exekuce by tedy neměla ani hrozit. Zdravím!

P.S. To oddlužení je snad nástroj, jak něco uhradit a vyhnout se exekucím. A někdo má i dozor.

webbiecz*
hodnocení

0x

Řekla bych, že v případě exekuce si nikdo nemůže být ničím jistý - bohužel.

Píšete, že si zažádala o osobní bankrot - pokud jí ho schválili, tak mám pocit, že exekuce přijít nemůže.

layborr*
hodnocení

0x

tn.nova.cz/...

doplněno 06.03.15 21:41:

Vránovi poskoci

doplněno 06.03.15 21:42:

Vránovi poskoci

repkin*
hodnocení

0x

Možné je sice všechno, ale případný soudní spor resp. vylučovací žalobu by vyhrál ten známý. Důležité je přebírat si poštu. Většinou píše exekutor dopis, kde se táže, zda vůči "adresátovi" má povinný nějaké finanční závazky, zda s ním bydlí či u něj má majetek a zda je s ním v kontaktu a zda ví kde bydlí".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]