Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babské rady-ledviny

Od: karolok* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit,co je dobré na ledviny,očistění,při špatné funkci.

Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Bříza-list, zlatobýl celík, vřes, mladé fazolky-lusky, přeslička, chmel-šišky, kořen libečku, každého asi 10gr zalít 1/2l ne vařící vody, nechat vyluhovat 10min a popíjet.

Každé ráno na lačno-sklenice vlažné vody a v ní rozmíchaná lžíce kvalitního medu . Nezkoušela jsem ale prý je to výborná očistná kůra pro všechny orgány.

Pokud už máte diagnostikované nějaké onemocnění ledvin tak nejlépe poradí lékař, tam už babské rady obyčejně nic nezmůžou.

karolok*
hodnocení

Děkuji za radu,jedná se o syna 33let,dlá dispečera na směny,den noc,so,ne.psychicky náročné.

jedna paní ,která se zajímá o léčitelství mi říkala,že má určitě nemocné ledviny ,je oteklý a potí se.

Prý je na tom špatně i nervově a psychicky.

Hmm,jedna paní povídala...
Pokud je oteklý a potí se,může to mít řadu jiných obtíží,nejen ledviny toto dělají.
Může se jednat i o přetížená játra,zanesená střeva,onemocnění štítné žlázy,srdce,atd.,atd.
Doporučte synovi,at raději navštíví lékaře.Jistota je jistota.

z popisu by mj mohlo jít o diabet!

iz*

Na "paní, která se zajímá o léčitelství" bych nedala.

Ať syn navštíví lékaře.

Bylinky sice neublíží, ale mohl by zanedbat něco jiného.

eulalie*
hodnocení

1x

No já bych to viděla spis na pořádné vyšetření u lékaře a ne u léčitele. Bylinky maji mit podpůrnou léčbu, ale nevyleci všechno.

karolok*
hodnocení

U lékaře byl v prosinci na preventivní prohlídce pro zaměstnavatele, nic mu nezjistil.

O preventivních prohlídkách "závodního" lékaře bych mohla vyprávět romány. V podstatě Vám pouze změří tlak. Rozhodně neřeší žádné zdravotní problémy, jenom vyinkasuje platbu za výkon.

xy

po pravdě, vím, jak vypadaly vstupní prohlídky u nás ve firmě pro dělníky. Nic až tak podrobného. S takovými potížemi raději opravdu zajít k svému lékaři a snažit se domoct nějakého odborného vyšetření. Např. i ta štítná žláza. Kamarádka byla věčně příšerně unavená, zadýchávala se, přibrala, ale obvoďák nic - jasně, zadýchává se, když přibrala...

pak jí někdo poradil štítnou žlázu, ukecala doktora, aby ji poslal na odborné vyšetření ( náš obvodní se pokládá sám za výborného diagnostika, takže jen tak nikam nepošle ) a hle´dme, štítná žláza to opravdu byla. Kamarádka bere léky, a už je jí dobře - jen nadváha zůstala...

lucie*
hodnocení

0x

Z bylinek kombinace-zlatobyl,lichořeřišnice,vrbatka,kakost.Z bylinných výluhů by byla vhodná vrbovková směs.Já osobně mám v oblibě výrobky dědka kořenáře,které jsou dostupné v dobrých obchodech s bylinkami. dedekkorenar.cz/... Bez jeho dubové kůry by jsme doma nefungovali(první pomoc na afty),ale to je z jiného soudku:)

doplněno 05.03.15 14:22:

...a také by mu prospěly(kapky z výluhů)třezalková směs nebo lichořeřišnicová směs.Ty jsou na detoxikaci těla,při rekonvalescenci a odbourání "pozůstatků"nemocí.Prostě očista těla.

lucie*
hodnocení

0x

No jasně,tam mu zjistí jen vysoký tlak:)maximálně...kolega je taky "červený",oteklý,vlasy mu padají ze stresu(to mu řekla rovnou na kožním)věčně ve spěchu nebo na přesčasech a u doktora je taky zdravý,ale vůbec tak nevypadá.-)Bylinky nejsou špatná volba,chce to jen užívat poctivě a pravidelně a to chlapi mají problém.Jak jsem psala,více se přikláním ke kapkám(jsou silnější jak odvary)a pokud cítí i nervově vytížený,třeba se mu i špatně spí...tak očistná kůra.Třezalka nebo lichořeřišnice.

karolok*
hodnocení

Děkuji za radu. Zkusíme to preventivně s bylinkama, tím nic nezkazíme.

xy

nedávno jsem četla článek v Dnes, že bylinkové čaje se mají pít maximálně tak 14 dnů v kuse, aby tělo příliš nezatížily.

martinaa*
hodnocení

0x

Preventivní prohlídka je k ničemu, to chce případné speciální vyšetření. Ať zajde syn za doktorem a popíše mu zmíněné obtíže. Ačkoli mám "svoji" léčitelku (tohle slovo nemám moc ráda, protože pablbů a podovodníků, co se zvou "léčiteli", je čím dál více, tak mám ráda jistotu - sono, rentgen, vyšetření krve a jiné speciální úkony.

Bylinkami nic nezkazíte, ale třeba tomu taky vůbec nepomůžete. Nehldě na to, že bylinky by se neměly užívat dlouhodoběji.

karolok*
hodnocení

Jsme malé 50000 město jihlava, tedy žádná klinika, praktický lékař se ptá, již mezi dveřmi, co potřebujete, né co vám chybí, nebo co máte za zdravotní problém? Bohužel i do zdravotnictví proniklo tržní hospodářství. Trhni jak můžeš, pro sebe!

lucie*

Stejně nevím jestli chlap pujde na vyšetření.Ze Zkušeností si myslím,že pokud chlapy nic nebolí nebo je to jinak pravidelně neomezuje,tak nikam sedět do čekárny nepůjdou.Záleží jak se cítí on,to musí vědět sám.

karolok*
hodnocení

Ano, přesně tak to je, na tetanovku taky nechce jít, až prý se mu stane úraz upozorní nato.

bambula*
hodnocení

0x

Nechat se celkově vyšetřit na klinice, neb soukromé klinice. Obvoďák je dobrý změří TK, poslechne srdíčko, ohmatá krk a bříško, mrkne do úst a prohlídka je hotová. To taková čtyřkolová plechovička je daleko jednoduší ale nasadí se na diagnostiku, zkoumá, zkoumá, někdy se porucha najde někdy nikoliv, pokud automechanik provede preventivní prohlídku pohledem a poklepem, tak objeví minium závad, neb žádnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]