Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jak už z nicku deprik je zřejmé, léčím se. Jenomže se nám podařilo (po pěti!) neúspěšných letech najíít takový lék, který mi vyhovuje skoro až moc a doktorka se mne snaží tlumit. Cítím se skoro jako zdravý člověk a problém? je v tom, že mám až neskutečně asertivní chování. Co s tím? Podle mne, kdo je dnes asertivní, má šanci. Kdo není, je šmudla sedící v koutě. Konkrétně jde teď o to, že jsem se nemohl dostavit na úřad práce v určenou dobu, tak jsem se mailem omluvil a navrhl přijít v pondělí. Jenomže , tu mojí správkyni teď zasupuje jiná, a ta mi hned odepsala jako že ne, a že proti mne vyvolá správní řízení, když nedoložím, proč jsem nepřišel. Zítra tam jdu "na kobereček" a obávám se, abych ji ve své zvýšené asertivitě neseřval za katastrofálně trapný přístup k lidem. Mám obavy, že ji pošlu do prdele. Co myslíte?
Nezlobte se ale trochu je to rozporuplné, to, že někoho "seřvete a pošlete do prdele" nemá s asertivním chováním nic společného. Měl jste se dostavit, nedostavil a pokud nemůžete doložit důvod, ponesete si následky tak je to naprosto v pořádku.
Mít na ÚP sjednanou schůzku je tentýž závazek, jako ráno přijít do práce. Prostě jste tam být měl. Jedinou omluvou by vám měla být nemoc a to se pak dokládá potvrzením od lékaře.
Takže si pod sebou sám řežete větev a navíc ještě se hodláte vulgárně projevovat. Je to vůbec možné?
Pokud budete hulvát a ÚP Vás vyřadí, budete si sám hradit povinné zdr. pojištění ve výši 1.242 Kč měsíčně. Pokud na to máte, lze to.
Nebo to chce urychleně oběhat firmy v okolí a koukat si najít práci. Nechat doma svou vulgárnost /které nesprávně říkáte "asertivita"/ A zapojit se do prac. procesu.
Nechápu, kde ti lidé berou drzost a suverenitu. Když mám povinnost někam přijít a nepřijdu, omlouvám se, chovám se slušně. Chyba je totiž na mé straně, proto to koukám urovnat. A ne si otvírat hubu. To má vážně s asertivitou pramálo společného. Vlastně nic. Pletete si jen pojmy. To by každý hulvát byl následně asertivní. Jaga.
Ještě jedna možnost, kterou by Vám uznali: že jste měl domluvenou schůzku kvůli zaměstnání. To je pak třeba donést potvrzení z té firmy, kde jste byl.
Na jednu stranu je Vaše jediná povinnost na pracáku přijít na sjednaný kontakt. Tak se nedivte.
Na druhou stranu pokud člověk předem dá vědět, že nemůže, tak se to většinou dá domluvit, ale vždycky je lepší místo mailů volat.
Na třetí stranu po Vás samozřejěm budou chtít doložit, kde jste byl (lékařská zpráva pro nemoc, vyjádření firmy, pokud jste se byl ucházet o místo...), protože pak by si každý mohl válet šunky doma, protože dneska se mi na pracák nechce, tak tam napíšu, že přijdu jindy.
A na čtvrtou - existují různé úřednice, některé bezproblémovým uchazečům samy volají, že zapomněl přijít a není problém se na čemkoli domluvit. Sprostým, arogantním nebo agresivním hlupákům samozřejmě nikdo volat nebude, a ti se pak nejvíc diví, když vyletí.
Nezaměňujte asertivitu s agresivitou a arogancí.
Asertivní člověk se nechová
jako hulvát a není zbytečně vulgární.
Máte-li vážný důvod, doložte jej, ještě jednou se omluvte a doufejte, že Vás nevyřadí. Příště radši zavolejte předem a požádejte, jestli byste na naplánovanou schůzku nemohl přijít o den dříve. Budete-li jednat vstřícně, docílíte téhož ...
Vážné důvody (zákon o zaměstnanosti, § 5 písm. c)
Práva a povinnost/... (portál MPSV)
- pokud někoho "seřvete", dosáhnete jenom toho, že Vás vyhodí, takže si musíte rozmyslet, co chcete - řešit svůj problém, nebo posílat ostatní "do prdele", abyste ukázal, jaký jste MACHR ! - na kterého si jen tak nikdo nepřijde?!
doplněno 05.03.15 22:07:- možná byste svoji zvýšenou "asertivitu" mohl využít pro sebezdokonalování a sebevzdělávání, abyste si mohl najít dobré místo v životě.
Poslat urednici nekam vam absolutne nijak nepomuze, naopak.. Pisete, ze jste az neskutecne asertivni a vzapeti ve vas probiha agrese, tak nevim, nejak se to vyvraci..Taky si myslim, ze jste mel sjednany cas na urade a neprisel jste a muzete si za to sam.. Jasne, jsou situace, kdy to nejde, tak vcas a slusne resim a ne pak posilam lidi do.. Jinak asertivira velmi uzitecna, ale clovek ji musi ovladnout..
Já bych se nebála, zítra, až půjdete z pracáku, tak oběhněte pár perspektivních zaměstnavatelů u vás v městě, a tímhle krásně asertivním přístupem jim vysvětlete, že člověka vašich kvalit nezbytně nutně potřebují, no a jak budete mít zaměstnání, tak už pracák řešit nemusíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.