Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřeslazená čokoláda

Od: mlsoun odpovědí: 7 změna:

Poraďte prosím značku, druh mléčné čokolády, která má nižší obsah cukru a není u ní tedy dominantní přeslazená chuť. Nechci hořkou čokoládu, ale mléčnou, u které vynikne mléčná a kakaová chuť a netrnou z ní zuby :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

3x

Z mléčných je u nás doma jasný favorit mléčná Bellarom z Lídlu a v hodnocení je vždy na prvních příčkách.Ta mléčná chuť je supr a myslíme,že přeslazená není.Cukr je uveden až na třetím místě,což u všech není.Ovšem každý má jinou chuť. nasepenize.cz/...

sos*
hodnocení

0x

Přidaný cukr se řídí množstvím kakaové hmoty. Čím více kakaa, tím méně cukru. Čokolády nad 80 % nemají cukr vůbec.

faithoncemore*
hodnocení

0x

Dobrý večer, též nesnáším, když hlavní chuť čokolády je přeslazenost. U mléčných čokolád je to bohužel výjimka, když tomu tak není. Milky apod., to je hrůza.
Ten Belladrom z Lidlu není zlej, už jsem ho díky Lucii vyzkoušela ;) je to mírný nadprůměr, co se té sladké chuti týče. Převažující chuť u toho Belladronu jsem cítila sytost, smetanovost.
Dokonalá mléčná čokoláda bývala Nestlé v červeném obalu, už u nás ke koupi není.
Nedávno jsem ochutnala mléčnou čokoládu úplně tu nejlevnější z PennyMarketu a ušla, rozhodně méně cukru než v Milce.
Dražší čokolády kupuji též v DM (drogerie :) ), ale jaké tam mají mléčné, to nevím, hořké tam mají dobré.

Budu toto vlákno sledovat a doufám, že někdo nepřeslazenou mléčnou čokoládu doporučí :)

Milka je strašně sladká. Měla jsem belgickou z Rossmena a měla několik % kakaa, ta byla dobrá. A taky z Kauflandu Dominikánská republika je tam psaný, má 70% kakaa, taková malá čokoládka. Dokonce i v Tescu měli Tesco čokol. s Dominikánským kakaem a taky moc dobrá byla.

mlsoun
hodnocení

Tak jsem tedy dala na radu a Bellarom mléčná je dobrá, ale pak je ještě Bellarom rich a to je teprve něco - přesně to, co jsem hledala! Intenzivní chuť, je tak na pomezí mléčná/hořká a není tak moc sladká! Takže děkuji Lucii za výborný tip!

lucie*

Tak to jsem ráda,že jste našla.Hlavně pozor-je to závislost,teda u nás to tak je*hi*

2kedar*
hodnocení

0x

"Mléčnou" vůbec nekupuji. Pro mě to nemá chuť čokolády.

Možná je to fakt tím, že chuť samotné čokolády zabije ten cukr.

Ačkoli tam vlastně (pro některé) vůbec nemusí být. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]