Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pokusím se formulovat můj dotaz stručně. Poslední 2 roky jsem pracoval na živnost jako obchodní zástupce a nyní jsem se dostal do situace kdy již 2 měsíce sháním práci. Na podporu na ÚP nemám nárok protože jsem si neplatil pojištění, co mě zajímá jak bych mohl dostat nějakou podporu - na bydlení/v hmotné nouzi když bydlím s kamarádem, u kterého nemáme žádnou společnou smlouvu..
Mohu například zkusit uvést že bydlím u matky, která bydlí sama a splácí hypotéku na byt? Případně u kamaráda, který má byt v osobním vlastnictví ale nebydlí tam z důvodu rekonstrukce která se vleče jíž 2 roky? Případně jakou alternativu by jste mi doporučili jak bych mohl zvládnout situaci dokud si nenajdu práci?
Předem moc děkuji za doporučení.
Zdravím,
obávám se, že nesplníte podmínky na příspěvek na bydlení
- dokládáte příjmy za poslední čtvrtletí - pokud vás v bytě bydlí víc, tak příjmy všech osob (u živnostníků tuším poslední daňové přiznání - to si ale nejsem jistý)
- musíte mít nájemní smlouvu na uvedený byt
- musíte mít trvalé bydliště na adrese toho bytu, na který máte nájemní smlouvu
- dokládáte veškeré výdaje související s bydlením - nájem, topení, voda, elektřina atd. - dokladá se, že jste to už zaplatil (složenky. výpisy z účtu), protože se dokládá čtvrtletí zpětně
Na to vám odpovědět neumím, jen vím, že tam je to snad ještě složitější. Nicméně - nic nedáte za to, když se seberete a půjdete se na Úřad práce - oddělení sociálních dávek a dávek v hmotné nouzi zeptat. Nikdo vás neukousne a dozvíte se, co se dá (pokud se něco dá) ve vašem případě dělat.
problém je v tom že oni mě odkážou na jiný úřad v místě bydliště kde už musím nahlásit věci tak, aby mi poskytli podporu.. když jim řeknu situaci jak je momentálně, řeknou mi že mám smůlu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.