Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dceru do opatrovnictvi

Od: rustyxxm* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Chci se jen zeptat,jestli by jsem mohla dostat dceru do opatrovnictvi.Měla nehodu a musi se o ni nekdo starat a ja jdu dalsi tyden do prace.Jak se o to pripadne zada?Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

O opatrovnictví by šlo v případě nesvéprávnosti.

Také to odhaduji na ošetřování člena rodiny

(OČR vystaví pšetřující lékař Vaší dcery).

Ošetřovné lze přiznat pouze na osobu žijící s Vámi ve společné domácnosti. Podpůrčí doba pro výplatu ošetřovného činí 9 kalendářních dnů. Zaměstnavatel musí nepřítomnost omluvit i po uplynutí podpůrčí doby, ale už bez nároku na ošetřovné.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Ono asi nejde o opatrovnictví nezletilého, ale o ošetřování člena rodiny. Na tohle by ti měl uspokojivě odpovědět její lékař.

hodnocení

0x
Vy se o ní nestaráte?
Nějak tomu nerozumím.Ona má těžký úraz,tudíž je v nemocnici? Bude jistě lepší,když zůstane tam,dokud na tom nebude lépe.Vy půjdete do práce a co ona tam chudinka sama...
Navíc tam si vědí se vším rady,je v dobrých rukách :)
doplněno 04.03.15 20:22: Samozřejmě,že vám lékař vystaví potvrzení- péče o osobu blízkou.
doplněno 04.03.15 21:51: Jejdá,já se spletla ve výrazu :-D
Samozřejmě je to tak správně,jak říká kolega "Ládin."
rustyxxm*
hodnocení

Ne,je doma a ja musim do prace,tak potrebuji vedet,jestli je nejaka moznost ze bych se o ni starala a doktor mi ji napsal do opatrovnictvi abych nemusela do prace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]