Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Držím dietu a pořád mám velké břicho

Od: lidka001 odpovědí: 9 změna:

Držím vyváženou dietu, cvičím a daří se mi shazovat kila i centimetry ( mám 170 cm a 67 kg ), ale mám problém s břichem - i když posiluji svalstvo. Vypadám pořád jako těhotná, prostě nedaří se mi ho "sploštit". Nemohl by mi někdo poradit, v čem může být problém? Nevybudovala jsem si třeba cvičením objem svalů místo aby se stáhly? Nebo hrome co dělám blbě?! Už jsem zoufalá... :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x
Není problém. Jestliže hubnete, hubnete celým tělem. Kdo zn, tak ví že břicho jako velký celek se shazuje pomaleji. Ale nejen při dietě. Dieta může uškodit tím, že. Při hubnutí dochází k odebirani svaloviny na větších částech těla hýždě, nohy... Vy nesmíte držet dietu ale spaloval tuky. Takže větší výdej než máte prijdme.

millu
hodnocení

0x

A jíte dost? Tedy držíte dietu v rámci zdravého životního stylu nebo hladovíte (myšleno velmi nízkoenergetický jídelníček, špatné složení živin). Pokud jíte špatně, dost často hubnou nohy, paže... ale břicho je nafouklé. Doporučuji pohlídat si jídelníček třeba na kaloricketabulky.cz, málo solit, nepít bublinky, zvýšit příjem tekutin

hodnocení

0x
Píšete :"Posiluji svalstvo."
Hmm,ale jaké?Pokud posilujete pouze břišní,tak to je špatně.
Musíte zároven efektivně posilovat svalstvo zádové.Pokud není zpevněné,tuk z břicha nedostanete ani omylem.
lidka001
hodnocení

No právě prakticky nejvíc břišní, samozřejmě i na nohou, končetinách... jen ty záda opravdu moc ne :( netušila jsem, že by to mohlo být tak důležité...

lidka001
hodnocení

No, snažím se právě mít větší výdej než příjem... a stravu si počítám, všechny živiny i kalorie podle www.kaloricketabulky.cz. Mám příjem max. 1300 kcal, ale spíš do 1000 kcal, hlídám si hodně sacharidy (většinou max 100g denně, ale spíš míň ), tuky a bílkoviny taky. Prostě podle toho, jak mi to tam program vypočítal na hubnutí. Je samozřejmě pravda, že na břiše je tuku nejvíc, to jo:( jenže ho mám takové prostě nafouklé... takže opravdu někde nejspíš dělám chybu... a to se vyhýbám i věcem, co by mě mohly nadýmat...

millu

Mně teda přijde 1000kcal trošku málo :-o Nemůže to pokrýt ani Váš bazální metabolismus a pokud se hýbete, musíte zapisovat i pohyb a zase jíst víc... Já jsem paradoxně prvně v životě opravdu a trvale zhubla, když jsem začala hodně jíst. Kvalitní výživné potraviny, ale celkem hodně, Ze začátku ě množství až děsilo. Ke štíhlosti se nedá prohladovět

stirecek*
Ono tím ze posilujete břicho začíná fungovat gravitace. Břišní svaly jsou těžké. To co drží trup pohromadě a střeva tam kde mají být jsou šikmé břišní svaly-břicho pak nevisí a pěkně pevně drží. Nejlepší na to je běh do schodů a brát schody po třech čtyřech, kolena co nejvýš k bradě. Poté v kleče přitahovat břicho. Další omyl je počítat příjem a výdej, na to se nehraje. Důležitý pro hubnutí je glykemicky index potravin. Jinak pokud neděláte fyzicky náročnou práci, 1300 kcal je moc, držte se na tisíc. Ale jak říkám, kalorie nejsou důležité. Při správném jídelníčku je do sebe nedostanete a budete mít energie na rozdávání. Taky je důležité jíst často.

joudic*
hodnocení

0x

odpoved je jasna, mate na zenu vaseho vzrustu jeste hodne kil... bricho zmizi samo az dosahnete normalni vahy, ja jsem chlap 189cm a bricho a prsa mi zmizi az kdyz mam 73 kg, a uplne normalni vysportovanou postavu mam az pri 65-68

magdalen*
hodnocení

0x

Důležité je dýchání. Špatné dýchání u posilování břišního svalstva nepřináší žádný efekt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]