Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec insolvence

Od: aallee* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

v září by mě měla vypršet pětiletá lhůta insolvence. Chci se zeptat jestli má někdo zkušenost jak to probíhá.

Je další soud který mě definitivně oddluží, kde se mám o tom informovat. Můj insolvenční správce je dost nekomunikativní a tak hledám info jinou cestou. Děkuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Insolvenčnímu správci neplatíte právě málo, měl byste jej přimět ke komunikaci.

Po skončení splátkového kalendáře budete muset podat návrh na osvobození od plateb pohledávek zahrnutých do oddlužení.

—–—

Oddlužení (portál Justice.cz)

Konec insolvence
aallee*
hodnocení

Dobrý den,

z vaší odpovědi mě vyplývá, že když mám končí insolvence v září, že se to potáhne jsště dlouho...

Takže budem muset zase k soudu a čekat až to soud projedná...opravdu budu muset oslovit správce, vzhledem k tomu že má z nás 2000 měsíčně mohl by si na nás udělat chvíli času. Myslíte že by to bylo vhodné s nějakým časovým předstihem nebo až opravdu v září. Děkuji za odpověď.

ver*

Co já jsem slyšela z praxe, tak se může požádat o prominutí neuhrazené části pohledávek nebo těch nepřihlášených už nějakou dobu předem (třeba měsíc), aby se zbytečně nepřeplácelo a pak se peníze nevracely. Soud stanoví jednání, ale není to žádný běh na dlouhou trať - jen krátké jednání, kde se to schválí, soud vydá usnesení a je to. Samozřejmě by se to protahovalo v případě, že by některý z věřitelů nebo IS něco proti schválení měl, ale pokud jste řádně platil a neměl příjmy bokem, na které by se přišlo, tak to je jen formalita.

Známé IS taky na nic nereaguje (dokonce ani soudu neposílá 2x ročně ten přehled, co má - nechápu, že to soud neřeší, když je to povinnost ze zákona), takže se ptá přímo na soudu. Najděte si nějaké Vaše usnesení, tam je uvedena nějaká osoba jako soudní úřednice nebo asistent soudce, co dokoment vystavil a obraťte se s dotazem na něj. Samozřejmě neshánějte přímo soudce :) Známá chytla docela ochotnou úřednici, která jí vždy poradila co a jak.

iz*

Zkusila bych to tak měsíc až šest týdnů předem.

O moc dřív to podle mne nemá smysl.

paolinoxxl3103*

To si jen všichni myslíte, že po splnění oddlužení nastane osvobození dlužníka

Néééé v čr - néééé v téhle skorumpované podjaté justici, po splnění oddlužení

Mě opět po 9 dnech exekutoři sežrali!

Sbohem spravedlnosti!

sebod*

paolinoxx. Tak jistěže. Protože jste nepožádal o ukončení exekuce z důvodu splnění podmínek oddlužení. Je Vaše chyba, jestli jste si to nechal líbit.

paolinoxxl3103*
hodnocení

0x

Loni v říjnu mě skončila insolvence ke dni 30.10.2015 a už 9.11.2015 mě přišla opět EXEKUCE!

Ihned jsem podal námitku k soudu,a až teď téměř po 4 měsících přišlo soudní Usnesení,kde je uvedeno,v konečné fázi,

že moje námimitky jsou irelevantní (nedůležité!) možná proto,že OS,který to projednával ,tak s advokátem,který podal

návrh na exekuci spolupracuje pro naše město už několik let-takže tento OS rozhodoval o této věci absolutně nezaujatě,

a vůbec nebyl podjatý!

Rozhodně chystám žalobu na tento stát,na ministerstvo spravedlnosti,protože prezentuje a nabádá lidi,kteří jsou zadluženi k tomu,aby si zařídili INSOLVENCI,A PO JEJÍM ÚSPĚŠNÉM ABSOLVOVÁNÍ,BUDOU TZV.ČISTÍ - ABSOLUTNĚ BEZ DLUHU!

V mém případě se tak NEKONALO,a proto budu žádat o několikanásobné odškodnění!

Tak ať máte větší štěstí než já,protože ti zhovadilí advokáti si opět našli i v insolvenčním zákoně>skulinku<,a tak si

opět mastí kapsy i po jakékoli úspěšné insolvenci! tak je to logicky bez podpisu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]