Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové schodiště - návrh, realizace

Od: xion odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
potřebovala bych poradit, na koho se obrátit v případě, že bych chtěla předělat schodiště.
Bydlím ve starém domě, ještě po prarodičích, kde jsou schody udělané z toho, co doma zbylo (po tom, co byl dům vytopen) Schody už vypadají opravdu hrozně (pravdou je, že dobře snad nikdy nevypadali...).

Jedná se o 12 poměrně dost strmých schodů, které přechází v dřevěné patro, stejně staré a oprýskané, takže bych potřebovala vyměnit komplet ... a já bych se velmi nerada do něčeho pouštěla sama. Proto bych chtěla vědět, na koho se v tomto případě obrátit, jestli na nějakého truhláře (chceme dřevěné schody) nebo architekta, který řekně co a jak?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Na truhlare ci sikovneho tesare, ktery udela podle stavajicich schodu nove. nebo muzete na architekta, ktery prijede, pokyva hlavou, navrhne uplne to same (popkud si budete prat), posle vas za truhlarem a zkasiruje vas.

xion
hodnocení

Takže si mysíte, že architekt jen zbytečně vytáhne peníze?

Totiž potřebovala bych poradit i s umístěním nábytku v obávaku, který je propojený s kuchyní. Je tam zatraceně málo místa a současný stav mi absolutně nevyhovuje, bohužel sama to nezvládnu ani náhodou. Tak jsem mysela, že bych ho využila pro obojí. I když pravdou je, že to ještě počká, teď jsou důležitější ty schody, už se to nedá ani pořádně vytřít...

paw*
Tak urcite si jej vzit na rady s nabytkem muzete. Kdyz sem navrhoval stoly do kanclu kolegum, delal jsem to nasledovne. Na scvereckovany papir si namalujte pudorys mistnosti (1 ctverecek je treba 0.5m). Zakreslete si i stacionarni predmety (linku, lednici...) Pak si vystrihnete ve stejnem meritku pudorysy nabytku. Sama vite co v obyvaku ootrebujete, jestli 3 policky nebo obyvaci stenu. No a nasledne nabytkem soupejte po papire a hledejte vhodne reseni. A nezapomente na nejake pruchodove zony, jejich velikost treba si odmerte ve stavajicim rozlozeni. Jak si budete myslef, ze mate vhodnou variantu, prekreslete si ji a nechte na tyden ulezet. Oo tydnu se na ni mrknete a uvidite. To ulezeni mi prijde dulezite, neb pak ma clovek odstup a bere to racionalneji.
Jsou samozrejme nejaka pravidla, jak by mel byt nabytek ergonomicky usporadany (treba ne lednice co nejdal od linky) a temi se architekt ridi, ale na to dojdete sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]