Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Běžný účet bez poplatků

Od: richard* odpovědí: 27 změna:

Dobry den,

poprosil bych o radu.

Poohlizim se po nejakem beznem uctu, kde bych platil mesicne minimalni naklady...nejlepe zadne :).

Momentalne jsem u Ceske sporitelny, vyber z bankomatu vyuziju minimalne (cca 1, max. 2x mesicne), pouzivam internetove bankovnictvi (platby prevodem v ramci CR), dale mam 2 trvale prikazy a platbu kartou vyuziji take minimalne (cca 3x mesicne).

Budu rad pokud nekdo poradi, zda bych nejaky takovy ucet nasel. Nahledl jsem na FIO, ale nejsem si jisty...zda je tato spolenost duveryhodna.

Predem dekuji

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

1x

Jinak Fio je určitě důvěryhodná (alespoň stejně jako ostatní běžné banky), akorát má na můj vkus málo poboček. Což zas každému nemusí tak vadit.

zwiki*

Stejně je na tom mBanka.Nač pobočka,když jde vše přes internetbanking.

markym11
hodnocení

1x

Dobry den, malych bank bych se nebala. Osobne mam Equa bank a jsem uz rok moc spokojena. Mam nastavene 3 pravidelne platby v mesici, vybery z jakehokoliv bankomatu zcela zdarma,. IB mi pripada prehledne a jasne. A pobocky nepotrebuji.

kedar76

Dobrý den,jenom jedna rada účet zadarmo jde všude ať je to ČS,KB a jine stačí jenom říct že pokud nebude učet zdrma odcházím a kdyby řekli kam řekněte že už máte třeba u FIO a pokud bddou nabízet další kraviny řekně razně ne a odejít že se už zařídíte po svém když to nejde a ono to půjde zdar ...

lena1990
hodnocení

1x

určitě Equa - všechno zadarmo včetně výběrů..

mot
hodnocení

0x
Ano je ,stejne jako kazda jina banka. Teda krome sporky, to je banda amateru.

filip17*
hodnocení

0x

Dobrý den,

a proč by neměla být důvěryhodná? Protože nemá v názvu česká nebo není tak velká? Nebo nemají tak masivni reklamu jako právě zmíněná spořitelna? Mám u nich jeden účet, a kromě toho, že mám výtky na jejich internetové bankovnictví je všechno ok. Nejspokojenejší jsem asi u unicredit, tam lze také získák účet bez poplatků, ale za určitých podmínek. Dál mě z hlavy napadá ještě equa bank, tá má také výběry i vedení zdarma

richard*
hodnocení

S tou duveryhodnosti asi tak nejak, ale je to asi jen muj pocit.

filip17*

Tak soudit podle toho co jsem vypsal, je nesmysl.

Filipe, jaké máte výtky na internetové bankovnictví? Já jej naopak miluji, připadá mi naprosto intuitivní a přehledné. V České pořád někde něco hledám, ve Fio mám to, co chci, hned nalezené. A další věci se mi tam líbí. Co Vám ne?

doplněno 04.03.15 07:09:

:-D díky. Já to mám přesně naopak, no. Opravdu se mi Fio líbí a připadá mi přehledné. Koukala jsem na to při přechodu z České jako čerstvě vyvoraná myš, jak to jde udělat přehledně. Akorát nezaúčtované transakce jsem chvilku hledala.

filip17*

Nepřehledné, v bankovních a investičních službách se pohybuji a viděl jsem všechny možné internetové bankovnictví a i dle hodnocení Fio nepatřilo k nejlepším, poslední rok se sice zlepšily to se musí nechat, pamatuju si třeba tuzemské platby na jiný účet, na to si spostu lidí stěžovalo, bylo to blbě udělané a spousta lidí proto radši platilo přes mobilní aplikaci, který naopak patří k těm ovedenějším.

Jinak zrovna česká spořitelna, ač její služby nemusím a celkově s ní nerad jednám, tak jejich bankovnictví vždy obsazuje první příčky, tam bych to nazval intuitvní prostředí, což také udělala i velká většina..

hodnocení

0x

Mám běžný účet u KB: aby bylo vedení účtu a 1x výběr kartou z ATM zdarma, tak je podmínka 1/měs. příchozí platba, a aspoň 1/měs. platba kartou v obchodě. Ještě mi z toho jdou 3 trvalé příkazy a celkem mi strhnou 18 Kč.

kedar76

ahoj řekni v KB bance ,že to jde i uplně zadarmo jen si nenech ukecat na nějaké pojistkya atd.opravdu to jde zdarma chce to na ně dupnout .

mot
hodnocení

0x
Jinak zkuste to fio nebo AirBank, nebudete platit nic, zadne podminky atd...

hodnocení

0x

Jsem u České spořitelny. Mám vedení účtu zcela zdarma. Z bankomatu vybírám a používám internetové bankovnictví. Jděte tam a řekněte jim, že od nich chcete odejít právě z toho důvodu, že jsou jejich poplatky za vedení účtu drahé. Budou určitě hledat způsob, aby Vám vyhověli a neztratili klienta.

Vidíte, že i u té spořitelny lze mít účet zdarma.

Buď, jako @suzymon udělat bububu nebo po dobrém. Mít příchozí platbu min. 7000,- měsíčně a mít nějaký další jejich produkt - pojištění, hypotéku, kreditku apod. viz zde

mp*

pro Suzymon: rád bych se dozvěděl, jak jste dosáhla u ČS vedení účtu zdarma. Mojí matce, která je zvyklá na ČS a nechtěla jí měnit, zvyšovali neustále poplatky až nad 100 kč. Teprve nedavno jsem dosáhl změnu účtu s poplatkem 29 + 3 kč za všechny myslitelné transakce. Ale má to háček, matka musí měsíčně investovat 300 kč do jejich fondů. Bezpoplatkový účet nám teda nenabídli a ani jsem ho u ČS i po dlouhém hledání nenašel. Ale nakonec i tento druh účtu (tuším, že se jmenuje za důvěru či co) je hodně výhodný, protože peníze z fondu jdou kdykoli vybrat a rezerva se může hodit. Pokud teda nechcete odejít od České spořitelny.

hodnocení

0x

Richarde,

mám účet i mBanky, vše zdarma, Air Banka, vše zdarma a účet s úrokem 1,1%, sberbanka, vše zdarma, a odměny tzv. dýško za nákup na kartu..

hodnocení

0x

Mám GE vš zdarma, Mbank vše zdarma a ZUNO vše zdarma. Neplatím nikde ani korunu a někde ještě něco dostávám (Bene+ u GE).

agneska

Nevím, jak Vy, ale mám GE-. Za vedení účtu si berou asi 139,- zaslání výpisu 25,-, příchozí platba snad 5,- a další úroky..

Takže zádná sláva, uvažuji o změně.

mp*

Pro Agnesku: U GE jsem já i manželka už dlouhá léta a ke konci jsme už platili jak mourovatí (a chtěli odejít). Naštěstí asi před dvěma roky měli akci, že když přivedete nového klienta tak máte oba účet zdarma. Toho jsme rychle využili, když dětem zároveň končil studentský program u KB a hrozilo, že začnou za své učty u KB platit. Teď to máme všichni čtyři u GE účty zdarma. Rozhodně na ně zatlačte, protože i GE umí vedení účtu zdarma.

Mp, přesně toto udělala Česká spořitelna. Ale bacha na to, není to napořád. Teď to hledat nebudu, ale myslím, že to je na dobu pěti let. Na dva roky to asi nebude, protože to bych do toho nešla. V ten moment jsem si řekla, že pět let je docela dlouhá doba a za pět let, už mohou být velké změny v bankovních systémech a že pak uvidím jak dál. Jinak je zrovna u Č. spořitelny vedení účtu dost drahé. Mně vždycky přičtou a vzápětí odečtou asi 280 Kč. To bych tedy neplatila, když vlastně nedělají skoro nic, jen přijímají mé peníze do svého systému. Akorát mi od nich chodí stálým příkazem platba internetu a telefonu, ostatní si dělám sama.

hodnocení

0x

Equa banka

richard*
09.03.15 18:33
hodnocení

Dekuji

hodnocení

0x

FIO nebo EQUA BANK.

hodnocení

0x

Jsem u České spořitelny a internetové bankovnictví Servis 24 uplně zadarmo. Sbírám I body https://lb.csas.cz/ a za těch 900 bodu mám učet zdarma na tři měsíce. Za tři měsíce znova vyberu odměnu za 900 bodu a zas na tři měsíce zdarma.Pokaždé mi to vychází i manželce.

hodnocení

0x

Zkuste jít do ČS že chcete účet vypovědět a uvidíte, že vám udělají cenu - např. zlevní nebo odpustí poplatek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]