Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Při koupi ojetiny jsme podepsali kupní smlouvu s podmínkami dle Obchodního zákoníku. Jde o autobazar. Po zázračném objevení skryté vady - po 14cti dnech užívání odešlo servo (diagnostika odhad 22 000,-). Reklamuji skrytou vadu, do zápisu o reklamaci jsem uvedla, že chci kompenzaci, servo zatím neopravuji, počkám, než bazar v zákonné lhůtě reklamaci vyřídí a pak se rozhodnu, zda opravím, nebo odstoupím od smlouvy na základě jejího porušení ze strany prodejce. Takto jsem sdělila věc na pobočce. Agent s teplou vodou sepisující reklamaci se mi ovšem snažil "nacpat" , že jsem podepsala smlouvu dle obch.zákoníku a že na žádné pobočce od smlouvy odstoupit nesmím. Podle mě nesmysl, tvrdím, že pokud by smlouva dle obch.zákoníku poškozovala kupujícího, je ujednání neplatné. Domnívám se, že pokud by došlo k soudnímu sporu, vyhraji. Mám pravdu?
Jinak jde o Fa dvojku, četla jsem na netu spousty názorů, že může jít o čidlo, nebo nádrž serva, ale diagnostikou (aut.servis Škoda) a nezávisle na něm, abych měla kontrolu ze dvou stran i diagnostikou v neautoriz.servisu zjistili nutnou výměnu celého serva. Nejde o dráty, čidlo. Prosím toto neradit, předem děkuji.
Nepíšete, kdy jste smlouvu podepsali, datum! Vězte, že již rok obchodní zákoník je neúčinný, prostě neexistuje.
Vaše chyba. Teď je jen OZ. Navštivte právníka!
1.2. 2015 jsme podepsali..resp. podepsal přítel. Podle mého názoru jde o skrytou vadu, uplatnit se dá vyvratitelná domněnka, § 2161 od.2( NOZ), podle mě i došlo k porušení podstatným způsobem, protože ta vada, i když opravitelná ohrožuje bezpečnost provozu a kdyby byla zřejmá při koupi, nikdo by to nekoupil. Mj. u koupě byl i náš technik, který vadu nezjistil. Ač je ve smlouvě běžné opotřebení, podle mě odešlé servo není běžné ve 100tis. km Jen prodejce mě strašil, asi myslel, že mi spadne sanice a ztratím se... 16.2. se vada projevila a podána reklamace. pokud ji zamítnou, asi toho právníka navštívíme. Že je Ob. z. neúčinný jsem ale nevěděla. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.