Nejste přihlášen/a.
Máme pronajatý být s 2 měsíční výpovědní lhůtou. Našli jsme si jiný pronájem a telefonicky se domluvili s majitelem původního bytu, že když seženeme náhradu, pustí nás z nájmu hned bez sankcí. byt jsme nafotili a naše známá jej dala do nabídky své RK. Teď jsme volali majiteli onoho bytu, že bychom rádi byt předali a vyřešili tedy dalšího nájemce a majitel spustil, že máme průšvih, že neoprávněně nabízíme jeho majetek. Nebídka hned byla stažena, dalšího nájemníka jsme odvolali. Nechápu sice o co jde, ale může z tohoto být nějaký průšvih? Náš nebo realitky? Známá mi jen skutečně chtěla pomoct, nerada bych ji do něčeho zatáhla
Dobrý den, na průšvih bych to neviděl - spíše je majitel bytu neseriózní a popírá tel.
dohodu (či nebyla srozumitelná). On by měl tu dohodu o ukončení nájmu sepsat a potom obě strany podepsat. Vy mu nezaplatíte dva nájmy (jako u výpovědi), ale mohl mít hned náhradního nájemce bytu. Možná si ho chce vybrat sám, možná to nechce veřejně, ale někoho si sežene sám. Takže, buď se dohodnete (jako lidi) a i písemně nebo podejte řádnou písemnou výpověď (musí být doručena a ještě je povinnost platit nájem ve výpovědní lhůtě). Zdravím!
P.S. Otázkou je, zda má majitel bytu čisté svědomí a proč se bojí zveřejnění nabídky.
doplněno 03.03.15 17:31:No, možná jim není příjemné, že je to přes RK - ty potom dokáží obtěžovat. Další možnost je, že tam byla i výše nájmu a majitel už nemá možnost např. říci novému nájemci vyšší cenu (a může mít takovou představu). Mělo to být lépe tel. domluveno a říci, že budete inzerovat přes RK, aby to majitel věděl nebo odmítl.
doplněno 03.03.15 17:40:Ano, vše v klidu vysvětlete a zkuste se dohodnout lidsky.
Díky, pán na mě spustil dost zhurta, že má důkazy, že má vše uložené, tak jsem koukala... Fotky byly naše, nikomu jsem je neukradla, žádnou dohodu jsme nikde neuzavřeli, nikdo nic nezaplatil... jen jsme mu chtěli ušetřit starost s prohlídkami. Nechápu ani, proč by mělo vadit zveřejnění, jde o firmu co vlastní celý dům a všechny byty pronajímá a tedy myslím, že vše je oficiální... No nevím, nechápu. Jen jsem se bála, aby třeba tu naši známou nevláčeli po policii či co já vím co Přišlo mi to tedy trochu přitažené za vlasy ale v tomhle se fakt nevyznám
Díky, možná jsme byli moc "hrrrrr" ale je fakt, že se to řešilo vše strašně na rychlo. Prostě jsme vůbec nedomysleli nějaký konflikt - nevyděli jsme ho. A postoj majitele mě hodně vylekal. Jsem klidnější, pánovi zavolám, že to bylo myšleno pouze v dobré víře byt okamžitě obsadit a že vše vylo stornováno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.